ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSamsung: Αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας

Samsung: Αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Samsung αυξήθηκαν το 2020 συγκριτικά με το 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση βιωσιμότητας της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Samsung αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, απελευθερώνοντας 3,2 τόνους CO₂e (ισοδύναμο CO₂) ανά 100 εκατομμύρια γουάν σε έσοδα, λόγω το γεγονότος ότι η εταιρεία επέκτεινε την επιχείρηση της γραμμής παραγωγής ημιαγωγών και προϊόντων.

Με την αύξηση των εκπομπών, η Samsung υπολείπεται του στόχου εκπομπών για το 2020 των 1,55 τόνων CO₂e ανά 100 εκατομμύρια γουάν, δηλαδή μείωση κατά 70% από 5,17 τόνους CO₂e ανά 100 εκατομμύρια γουάν το 2008.

Διαβάστε επίσης: Samsung: Ξεκινά τη δοκιμή AMD GPU στο νέο Exynos SoC

Αναγνωρίζοντας την αύξηση των εκπομπών, η Samsung ήθελε επίσης να γνωστοποιήσει ότι για τις δραστηριότητές της στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πλέον μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Samsung εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Samsung: Αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας

Ο τεχνολογικός γίγαντας πρόσθεσε ακόμη ότι έχει υπογράψει συμφωνίες με προμηθευτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βραζιλία και το Μεξικό και ότι αναμένεται πως μέχρι το 2025 θα έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε αυτές τις χώρες.

Παρά την αλλαγή αυτή, η Greenpeace δήλωσε ότι η Samsung πρέπει να κάνει περισσότερα, καθώς τα worksites της στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποτελούσαν λιγότερο από το 20% της συνολικής ενεργειακής παραγωγής της εταιρείας.

«Το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν 17,6% στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της Samsung», δήλωσε η Greenpeace.

Δείτε ακόμη: Ε.Ε.: Εγκρίθηκε νόμος – ορόσημο για την κλιματική αλλαγή. Τί προβλέπει;

Δημοσιεύοντας τη δική της έκθεση την ίδια μέρα, η Greenpeace δήλωσε ότι η Samsung χρησιμοποιεί σήμερα ορυκτά καύσιμα για το 82% των αναγκών της σε ενέργεια.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Greenpeace συνέστησε στη Samsung να πραγματοποιήσει αλλαγές ως προς την κατανάλωση ενέργειας στις δραστηριότητές της στη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ, καθώς αποτελούσαν περίπου το 80% της χρήσης ενέργειας από τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών.

Συγκεκριμένα, η Greenpeace επεσήμανε τα ακόλουθα: «Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα των επιχειρήσεων και τον αντίκτυπο της Samsung στις συνολικές οικονομίες της Κορέας και του Βιετνάμ και τη δέσμευσή της να επιδιώξει στόχους ανανεώσιμης ενέργειας σε άλλες αγορές, έχει τη δύναμη να κάνει μεγάλα βήματα στην Κορέα και το Βιετνάμ επιδιώκοντας ευκολότερη πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις δύο χώρες.»

Samsung εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Samsung: Αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας

Πρόταση: NASA: Η Γη απορροφά μία «άνευ προηγουμένου» ποσότητα θερμότητας

Η Greenpeace πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ οι εκπομπές του πεδίου αναφοράς 2 της Samsung μειώθηκαν μεταξύ 2018-2019 λόγω της αυξημένης απορρόφησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ορισμένες αγορές και επίσης πιθανώς λόγω της πανδημίας COVID-19, οι εκπομπές του πεδίου αναφοράς 3 της Samsung – κυρίως για προμηθευτές και logistics – σημείωσαν ανοδική τάση μεταξύ 2017-2019.

Η έκθεση βιωσιμότητας της Samsung υπογράμμισε επίσης ότι ο γίγαντας της Νότιας Κορέας ανέφερε πως συγκέντρωσε 510.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων το 2020, που ήταν 30.000 τόνοι περισσότερο από το 2019.

Κατά τη διάρκεια του 2020, μείωσε επίσης τη μέση κατανάλωση νερού κατά 4.953 τόνους ημερησίως και επαναχρησιμοποίησε 70.181 χιλιάδες τόνους νερού – αύξηση κατά 1,2% σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο, η Samsung δεν σημείωσε πόση ποσότητα νερού χρησιμοποιεί τώρα ανά ημέρα στην έκθεση.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS