ΑρχικήsecurityΗ ransomware επίθεση συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Bluefield

Η ransomware επίθεση συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Bluefield

Η ομάδα “AvosLocker” παίρνει τα εύσημα για την ransomware επίθεση στο Πανεπιστήμιο Bluefield και απαιτεί πληρωμή με τη μορφή λύτρων.

ransomware Bluefield

Δείτε επίσης: Είναι η παραπληροφόρηση το νέο malware;

Υπάρχουν νέες εξελίξεις σχετικά με την επίθεση κυβερνοασφάλειας που έχει παραλύσει τις υπηρεσίες διαδικτύου στο Πανεπιστήμιο Bluefield. Μάθαμε μέσω των μηνυμάτων “RamAlert” που στάλθηκαν στους φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό ότι οι κυβερνοεπιτιθέμενοι επικοινωνούν πλέον απευθείας με όλους όσους είναι στο alert system. Έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως “AvosLocker” και απαιτούν πληρωμή σε αντάλλαγμα για να μην διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Το FBI θεωρεί ότι το AvosLocker είναι ransomware. Τον Μάρτιο του 2022, δημοσίευσε μια συμβουλευτική σχετικά με αυτό, στην οποία αναφέρει ότι το AvosLocker έχει “στοχεύσει θύματα σε πολλούς τομείς κρίσιμων υποδομών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των κρίσιμων τομέων παραγωγής και των κυβερνητικών εγκαταστάσεων.”

Ένα “RamAlert” text που εστάλη λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας ανέφερε ότι το AvosLocker είχε “παραβιάσει το πανεπιστημιακό δίκτυο για να διαρρεύσει 1,2 terabytes αρχείων.” Το κείμενο ισχυριζόταν επίσης ότι είχαν δεδομένα εισαγωγής από χιλιάδες φοιτητές τα οποία θα μπορούσαν να διαρρεύσουν σε “ένα dark web blog”. Είπαν επίσης ότι “θα συνεχίσουν την επίθεση αν ο πρόεδρος του BU δεν πληρώσει”, ενώ δεν ανέφεραν στο κείμενο πόσα χρήματα ζητούσαν.

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking ScarCruft διασπείρει το RokRAT malware

Το Πανεπιστήμιο Bluefield εξέδωσε νωρίτερα σήμερα μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Όπως γνωρίζετε, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ανακαλύψαμε μια επίθεση κυβερνοασφάλειας που επηρέασε τα συστήματά μας. Μόλις πληροφορηθήκαμε για το πρόβλημα αυτό, προσλάβαμε αμέσως ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κυβερνοασφάλειας από τρίτους για να μας βοηθήσουν στην επανεξέταση και την αποκατάσταση των προσπαθειών μας- ωστόσο, ενδέχεται να χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργικότητα. Διεξάγουμε έρευνα για να προσδιορίσουμε τη φύση και την έκταση του περιστατικού- ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι πληροφορίες που εμπλέκονται έχουν χρησιμοποιηθεί για οικονομική απάτη ή κλοπή ταυτότητας.”

Μιλήσαμε τηλεφωνικά με δύο φοιτητές που επιθυμούσαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διαρροή των προσωπικών τους πληροφοριών, ήταν επίσης αισιόδοξοι για την αντίδραση του πανεπιστημίου.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία US Marshals εξακολουθεί να ανακάμπτει από την επίθεση ransomware του Φεβρουαρίου

Το Πανεπιστήμιο Bluefield δηλώνει ότι οι ιστότοποι myBU και Canvas μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αυτές οι τελικές εξετάσεις έχουν αναβληθεί κατά μία ημέρα από την αρχικά καθορισμένη ώρα τους.

Πηγή πληροφοριών: wvva.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS