ΑρχικήsecurityΤα σχολεία της κομητείας Jefferson εξακολουθούν να είναι offline μετά την επίθεση...

Τα σχολεία της κομητείας Jefferson εξακολουθούν να είναι offline μετά την επίθεση ransomware

Μετά από μια κακόβουλη επίθεση ransomware, τα σχολεία της κομητείας Jefferson παραμένουν εκτός λειτουργίας χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης.

Τα σχολεία της κομητείας Jefferson παραμένουν σε αδιέξοδο δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή λειτουργίας του δικτύου του τρίτου μεγαλύτερου σχολικού συστήματος λόγω επίθεσης ransomware, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στη συνήθη λειτουργία.

Παρά το γεγονός ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή, οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να καταφεύγουν στις παραδοσιακές μεθόδους με στυλό και χαρτί κατά τη διδασκαλία και την αξιολόγηση των μαθητών τους. Δυστυχώς, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο σχολείο λόγω ορισμένων περιορισμών.

Παρά τις δυσκολίες, τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά. Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή περιορισμένων διορθώσεων του δικτύου, οι κρατικές τυποποιημένες εξετάσεις ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο Gonsoulin απάντησε και στις ανησυχίες σχετικά με τις καθυστερήσεις στους μισθούς – επέμεινε ότι αυτό δεν ισχύει και διαβεβαίωσε όλους ότι οι υπάλληλοι προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι όλα τα μέλη του προσωπικού θα λάβουν τους μισθούς τους εγκαίρως.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ, το ransomware είναι ένας βαθιά κακόβουλος τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί αρχεία σε μια μολυσμένη συσκευή και καθιστά τα επηρεαζόμενα συστήματα μη λειτουργικά έως ότου το θύμα καταβάλει λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Ο Gonsoulin διαβεβαίωσε ότι οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία και ότι συνεργάζονται επί του παρόντος με τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων. Ευτυχώς, δεν υπήρξε ανάγκη για λύτρα!

Για το εγγύς μέλλον, η πρόσβαση στο δίκτυο και το διαδίκτυο της σχολικής περιφέρειας θα αποκλειστεί, γεγονός που αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να βασίζονται σε παραδοσιακές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία.

Ο Gonsoulin παρακάλεσε τους υπαλλήλους να παραμείνουν υπομονετικοί καθώς η περιφέρεια ανακάμπτει σταδιακά από αυτό το περιστατικό, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε στάδια.

Απαγορεύεται στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν υπολογιστικές συσκευές που παρέχονται από την περιφέρεια, όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές και iPads.

Συνέχισε προτείνοντας στους εκπαιδευτικούς να αποφεύγουν να φέρνουν προσωπικές συσκευές στην τάξη.

Η κομητεία Jefferson έγινε η πιο πρόσφατη σχολική περιφέρεια που υπέστη κυβερνοεπίθεση στην Αλαμπάμα, αλλά εντάσσεται σε έναν κατάλογο άλλων περιφερειών που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν όλο και περισσότερο τις σχολικές περιφέρειες K-12, καθώς τα ιδρύματα αυτά διαθέτουν πληροφορίες που επιθυμούν οι εγκληματίες. Δυστυχώς, η συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων σε σχολεία έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ανέφερε ότι οι χάκερ σκόπιμα απενεργοποιούν τα δίκτυα και τα τηλέφωνα για να πιέσουν τις περιφέρειες να πληρώσουν λύτρα.

Κάνοντας έρευνα στις σχολικές περιφέρειες, ο οργανισμός αποκάλυψε μια αύξηση των προσπαθειών ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι ένας τύπος κυβερνοεπίθεσης όπου οι άνθρωποι εξαπατούν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο ή ένα συνημμένο σε ένα email που στη συνέχεια επιτρέπει στους εγκληματίες να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες ή να εμφυτεύσουν κακόβουλο λογισμικό σε έναν υπολογιστή ή ένα δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Poling, το 8% των 138 σχολικών περιφερειών που απάντησαν στη δημοσκόπηση είχαν υποστεί απόπειρα επίθεσης ransomware.

Πηγή πληροφοριών: al.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS