ΑρχικήsecurityΗ Akamai απέτρεψε με επιτυχία μια μαζική επίθεση DDoS 900Gbps

Η Akamai απέτρεψε με επιτυχία μια μαζική επίθεση DDoS 900Gbps

Η Akamai ανέφερε πως απέτρεψε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις DDoS που έχει λάβει ενάντια σε πελάτη στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Το DDoS είναι μια κακόβουλη τακτική που χρησιμοποιείται για την υπερφόρτωση και το κλείσιμο διακομιστών, με αποτέλεσμα να καθίστανται μη προσβάσιμοι ιστότοποι, εφαρμογές ή άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες που φιλοξενούνται από τον διακομιστή. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση bots που δημιουργούν υπερβολικό αριθμό ψεύτικων αιτημάτων για να κορεστεί η χωρητικότητα του στοχευόμενου διακομιστή.

Αυτές οι επιθέσεις συνήθως έχουν σκοπό την διατάραξη μιας επιχείρησης, είτε αυτό οφείλεται σε πολιτικά συμφέροντα, αντίποινα, ανταγωνιστικά συμφέροντα, γεοπολιτικούς λόγους ή για να εκμεταλλευτούν το θύμα με το να παραδώσουν ransom προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης: Η νέα παραλλαγή Mirai malware μολύνει συσκευές Linux για τη δημιουργία botnet DDoS

Η DDoS επίθεση ρεκόρ που απέτρεψε η Akamai πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2023, φτάνοντας τα 900,1 gigabits ανά δευτερόλεπτο και 158,2 εκ. πακέτα ανά δευτερόλεπτο.

Η Akamai χαρακτηρίζει αυτή την επίθεση ως έντονη και σύντομη, με το peak του να διαρκεί για περίπου ένα λεπτό, τόσο όσο διαρκούν γενικά οι επιθέσεις DDoS.

Η επιχείρηση ασφάλειας του διαδικτύου χειρίστηκε την επίθεση καλά, δρομολογώντας την ανεπιθύμητη κυκλοφορία στο δίκτυο καθαρισμού της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, το Σάο Πάολο, τη Σιγκαπούρη και την Οσάκα, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά την κυκλοφορία σκουπιδιών.

Τα δίκτυα καθαρισμού είναι ένα μέτρο για τον περιορισμό των DDoS επιθέσεων που περιλαμβάνουν κατανεμημένες δομές από πολλά στρατηγικά τοποθετημένα κέντρα τα οποία μπορούν να λάβουν κίνηση και να απομακρύνουν ανεπιθύμητα αιτήματα από το δίκτυο στόχου.

DDoS Akamai attack

Πρόταση: Akamai: Αντιμετώπισε μια DDoS 800Gbps εναντίον μιας εταιρείας gambling

Παρά την εξάλειψη του 48% της κακόβουλης κυκλοφορίας στα κέντρα εκκαθάρισης στην περιοχή APAC, και τα 26 κέντρα της Akamai εξακολουθούσαν να είναι απασχολημένα, ωστόσο κανένα δεν διαχειρίστηκε περισσότερο από το 15% της συνολικής διαδικτυακής κυκλοφορίας.

Η Akamai ανέφερε ότι οι πελάτες της δεν υπέστησαν καμία άμεση ή έμμεση βλάβη και ότι οι έγκυροι πελάτες δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες στην πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Οι επιθέσεις ρεκόρ των DDoS

Η μεγαλύτερη επίθεση που είχε δεχθεί και περιορίσει η Akamai ήταν το Σεπτέμβριο του 2022 που είχε στόχο πελάτη στην Ανατολική Ευρώπη. Η επίθεση αυτή είχε 704 εκ. πακέτα ανά δευτερόλεπτο, περίπου 4.5 φορές περισσότερο από την πρόσφατη.

Διαβάστε επίσης: Η Cloudflare μετριάζει μια DDoS επίθεση με 71 εκατομμύρια request-per-second

Παρόλα αυτά το ρεκόρ το κρατάει η Microsoft που περιόρισε επίθεση ύψους 3.47 Tbps με στόχο ένα Azure πελάτη στην Ασία.  

πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS