Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Έρευνα της Akamai οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 200%

Σύμφωνα με την έρευνα «Κατάσταση του Διαδικτύου» ή “State of the Internet” της Akamai για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ο αριθμός των επιθέσεων denial-of-service (DDoS) αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με το 2011.

cyber warΑπό τις 768 επιθέσεις που αναφέρθηκαν από 413 πελάτες της Akamai, το 35% απευθυνόταν σε εμπορικές εταιρείες, το 22% είχαν στόχο μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, και το 20% απευθύνθηκε σε άλλες επιχειρήσεις.

Το 14% των επιθέσεων είχαν σαν στόχο high-tech εταιρείες και το 9% είχαν στόχο οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά τις επιθέσεις DDOS που ξεκίνησαν από την ομάδα των Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters ​​στην τη δεύτερη φάση της επιχείρησης Ababil , συνέχισαν να αξιοποιούν  το BroBot botnet. Οι επιθέσεις τους μεταβάλλονταν συνεχώς σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το φιλτράρισμα.

Το BroBot botnet είχε την δυνατότητα να στέλνει μέχρι και 18 εκατομμύρια αιτήσεις το δευτερόλεπτο, έτσι οι ιστοσελίδες των στοχοθετημένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν ήταν σε θέση να τις αποκρούσουν.

Όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες από αυτές προέρχονταν από την Κίνα. Ωστόσο, το γεγονός ότι το 41% ​​των επιθέσεων εντοπίστηκε να ξεκινάει από την Κίνα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι επιτιθέμενοι είναι Κινέζοι.

Ο κατάλογος των χωρών όπου έγιναν οι μεγαλύτερες επιθέσεις περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ταϊβάν, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, την Ινδία, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Η έρευνα της Akamai είναι διαθέσιμη εδώ

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *