ΑρχικήsecurityMicrosoft Exchange Online εκτός λειτουργίας

Microsoft Exchange Online εκτός λειτουργίας

Microsoft Exchange Online

Μια ακόμα διακοπή αντιμετώπισαν οι χρήστες του Exchange Online παγκοσμίως με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν ή να μπορούν να στείλουν email καθώς και να αποκτήσουν απλή πρόσβαση στο mailbox τους.  

Οι χρήστες έβλεπαν το μήνυμα «550 5.4.1 Recipient address rejected: Access denied» όταν προσπαθούσαν να στείλουν ή όταν λάβουν μηνύματα από 1η Μαρτίου στις 1:11 μ.μ UTC.

Πρόταση: Microsoft Outlook: Επιδιόρθωση για ζητήματα γραμματοκιβωτίου Exchange Online

Η Microsoft ανακοίνωσε στο Twitter νωρίτερα της μέρας: «Ερευνούμε ένα θέμα στο οποίο οι χρήστες δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Exchange Online mailbox τους. Επιπλέον λεπτομέρειες μπορούν να βρεθούν στο Service Health Dashboard κάτω από το EX522020».

Συνεχίζοντας να ερευνούν το πρόβλημα η Microsoft είπε «Αναγνωρίσαμε ένα πιθανό Directory Based Edge Blocking (DBEB) θέμα και μπορεί να φταίει αυτό. Το ερευνούμε μαζί με τα υπάρχοντα διαγνωστικά δεδομένα για να αποφασίσουμε το επόμενο μας βήμα. Ο αντίκτυπος είναι συγκεκριμένα σε χρήστες που εξυπηρετούνται από την επηρεαζόμενη υποδομή στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο»

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook: Σταμάτησε να φιλτράρει τα ανεπιθύμητα emails!

Το DBEB δίνει την δυνατότητα σε διαχειριστές να απορρίψουν μηνύματα από μη έγκυρους παραλήπτες και να αποκλείουν τα μηνύματα που αποστέλλονται σε διευθύνσεις που δεν υπάρχουν στο Microsoft 365 ή στο Office 365.

Νωρίτερα, η Redmond μετρίασε μια δεύτερη διακοπή που δεν άφηνε τους χρήστες στην περιοχή της Ασίας του Ειρηνικού να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Exchange Online και Microsoft Teams.

Ακόμα μια παγκόσμια διακοπή είχε σημειωθεί και στα τέλη του Ιανουαρίου όταν μια αλλαγή IP διεύθυνση του router οδήγησε προβλήματα μεταξύ των router στο δίκτυο WAN της Microsoft.

Η λίστα των υπηρεσιών που επηρεάστηκαν από αυτή τη διακοπή ήταν το Microsoft Teams, Exchange Online, Outlook, SharePoint Online, OneDrive, to Microsoft 365 Admin Center, Microsoft Graph, Microsoft Intune και πολλά από τα Microsoft Defender products.

Διαβάστε επίσης: Microsoft 365: Η διακοπή λειτουργίας ρίχνει το κέντρο διαχείρισης στη Βόρεια Αμερική

Εν τέλει, η Microsoft εντόπισε το πρόβλημα και λύθηκε με μια αναδρομολόγηση του Exchange Online Protection (EOP) traffic μακριά από την επηρεαζόμενη υποδομή.

πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS