ΑρχικήinetΑναφορά: Η Baidu θα κυκλοφορήσει AI chatbot τύπου ChatGPT

Αναφορά: Η Baidu θα κυκλοφορήσει AI chatbot τύπου ChatGPT

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, τον Μάρτιο, η Baidu Inc έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει μια πρωτοποριακή υπηρεσία AI chatbot που θα μοιάζει πολύ με το ChatGPT της OpenAI.

Baidu AI chatbot

Το άτομο που μοιράστηκε την πληροφορία θέλει να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η εταιρεία τεχνολογίας σχεδιάζει να παρουσιάσει την υπηρεσία ως αυτόνομη εφαρμογή, πριν την ενσωματώσει τελικά στη μηχανή αναζήτησής της.

Δείτε επίσης: Η χρήση AI chatbot από μαθητές θα επηρεάσει την εκπαίδευση

Όπως είπαμε και παραπάνω, η νέα υπηρεσία θα μοιάζει με το ChatGPT. Το ChatGPT είναι ένα πρωτότυπο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε διάλογο, το οποίο μπορεί να κατανοεί τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα και να παράγει λεπτομερές γραπτό κείμενο που μοιάζει με κείμενο γραμμένο από άνθρωπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της οικογένειας GPT – ή Generative Pre-Trained Transformer – της κατηγορίας AI παραγωγής κειμένων. Με αυτό το νέο AI, μπορείτε να δημιουργήσετε ρεαλιστικά κείμενα πιο γρήγορα από ποτέ! Το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης προέρχεται από το ίδρυμα OpenAI, το οποίο ιδρύθηκε από τον Elon Musk.

Μάθετε περισσότερα: ChatGPT: Το νέο AI chatbot που ίσως αντικαταστήσει τον άνθρωπο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κινεζικά chatbots έχουν σχεδιαστεί κυρίως για κοινωνικές συνδέσεις, ενώ το ChatGPT λειτουργεί άριστα σε πιο επαγγελματικά πλαίσια, όπως ο προγραμματισμός και η συγγραφή δοκιμίων.

Σύμφωνα με την πηγή, η Baidu σχεδιάζει να ενσωματώσει αποτελέσματα που δημιουργούνται από το chatbot, όταν οι χρήστες κάνουν αιτήματα αναζήτησης. Έτσι, αντί να εμφανίζονται μόνο σύνδεσμοι, αλλά θα εμφανίζονται και τέτοια αποτελέσματα.

ChatGPT

Η Baidu αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Microsoft Corp έχει κάνει μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην OpenAI, την οποία θέλει να αυξήσει. Η εταιρεία έχει επίσης εργαστεί για να προσθέσει το λογισμικό δημιουργίας εικόνων της OpenAI στη μηχανή αναζήτησής της Bing.

Δείτε επίσης: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές ανταμοιβής έχουν 20 εκατομμύρια λήψεις

Η Baidu με έδρα το Πεκίνο έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία AI, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, των τσιπ και της αυτόνομης οδήγησης, καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της.

Σε ένα συνέδριο προγραμματιστών τον περασμένο μήνα, η Baidu αποκάλυψε τρεις AI-powered “creators”, των οποίων η τεχνολογία τους επιτρέπει να αναλάβουν ρόλους σεναριογράφου, εικονογράφου, μοντέρ ή animator.

Τα chatbots έχουν γίνει εδώ και χρόνια αναπόσπαστο μέρος των λειτουργιών εξυπηρέτησης πελατών για τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους λόγω της ικανότητάς τους να αυτοματοποιούν τις συνομιλίες και να παρέχουν εξατομικευμένες απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο. Τα chatbots όχι μόνο εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά διασφαλίζουν επίσης ότι οι πελάτες λαμβάνουν γρήγορα ακριβείς απαντήσεις, καθιστώντας τα ένα ανεκτίμητο εργαλείο για κάθε οργανισμό που επιθυμεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών του. Τώρα, τα AI chatbots έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και προσφέρουν πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Αναμένουμε να δούμε αν όντως η Baidu θα κυκλοφορήσει σε δύο μήνες ένα AI chatbot τύπου ChatGPT.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS