ΑρχικήHow ToΠώς να αξιοποιείτε τη λειτουργία Internet Explorer του Edge

Πώς να αξιοποιείτε τη λειτουργία Internet Explorer του Edge

Αν χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge στα Windows 10 ή 11, μην ανησυχείτε αν ένας ιστότοπος απαιτεί Internet Explorer – είστε τυχεροί! Ο Edge διαθέτει μια χαρακτηριστική “λειτουργία Ιnternet Explorer” για να διασφαλίζει τη συμβατότητα με ορισμένους ιστότοπους. Δείτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Η ομάδα APT37 χρησιμοποιεί ένα Internet Explorer zero-day και διασπείρει malware

Internet Explorer

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Εντοπίστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ. Στη συνέχεια, από το μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε “Ρυθμίσεις“. Μόλις ανοίξετε την καρτέλα Ρυθμίσεις, διευρύνετε το παράθυρο μέχρι να μπορέσετε να δείτε τη συνοδευτική πλευρική γραμμή. Επιλέξτε “Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης“.

Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης, απλά αναζητήστε την ενότητα “Συμβατότητα Internet Explorer”. Για να επιτρέψετε την εκ νέου φόρτωση ιστότοπων στη λειτουργία Internet Explorer, επιλέξτε “Allow” (Επιτρέπεται) από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια απλά κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση” για να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μόλις ο Microsoft Edge φορτωθεί εκ νέου, μεταβείτε στον ιστότοπο που θέλετε να προβάλετε σε λειτουργία Internet Explorer. Για να μεταβείτε σε λειτουργία Internet Explorer, απλά κάντε κλικ στο κουμπί των τριών τελειών και επιλέξτε “Επαναφόρτωση σε λειτουργία Ιnternet Explorer“. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στη λειτουργία του Internet Explorer κάνοντας δεξί κλικ στην καρτέλα σας και επιλέγοντας “Επαναφόρτωση καρτέλας“.

Δείτε ακόμα: Νοτιοκορεάτης δημιούργησε την ταφόπλακα του Internet Explorer

Ο Edge θα επαναφορτώσει τον ιστότοπο σε λειτουργία Internet Explorer, και θα μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτή την αλλαγή γρήγορα από την εμφάνιση ενός εικονιδίου IE στην αριστερή πλευρά της γραμμής διευθύνσεων.

Edge

Στο επάνω μέρος της οθόνης σας, ακριβώς κάτω από τη γραμμή διευθύνσεων, θα δείτε μια λεπτή λωρίδα που εκτείνεται σε πλάτος σε όλη την ιστοσελίδα σας. Για μια γρήγορη ανανέωση της σελίδας σας στον Edge, απλά κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα στον Microsoft Edge“. Για να το κάνετε ακόμα πιο απλό, μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων σας που θα σας επιτρέπει να βγείτε αμέσως από τη λειτουργία IE με ένα μόνο κλικ.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση. Για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία περιήγησης, πατήστε το εικονίδιο ‘X’ στην καρτέλα της λειτουργίας IE Mode ή απλά κάντε κλικ στο σύμβολο “Leave IE Mode” στη γραμμή εργαλείων σας, αν την ενεργοποιήσατε νωρίτερα.

Για να έχετε πάντα πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο σε λειτουργία IE, κάντε κλικ στο λογότυπο του Explorer που βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων και ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο “Άνοιγμα αυτής της σελίδας σε λειτουργία Internet Explorer κάθε φορά“. Ή μεταβείτε στην επιλογή Settings > Default Browser και επιλέξτε “Add“. Όταν εμφανιστεί το “Προσθήκη σελίδας“, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του επιθυμητού ιστότοπου και κάντε κλικ στο “Προσθήκη“. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία του Ιnternet Explorer χωρίς σφάλματα!

Δείτε επίσης: Internet Explorer: Αποσύρεται αύριο, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας

Στο εξής, ο εν λόγω ιστότοπος θα είναι πάντα προσβάσιμος σε λειτουργία Internet Explorer για βέλτιστη συμβατότητα. Για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο, η Microsoft προτείνει να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε στη λειτουργία IE.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS