ΑρχικήinetΗ Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Ο Kuo υπέθετε ότι το Apple iPhone SE τέταρτης γενιάς θα καθυστερούσε, τώρα όμως είναι σίγουρος ότι έχει ακυρωθεί.

Η Apple μόλις ακύρωσε επίσημα την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου iPhone SE – της τέταρτης γενιάς! Σύμφωνα με τον αναλυτή τεχνολογίας Ming-Chi Kuo, η Apple ενημέρωσε τους προμηθευτές ότι δεν θα κυκλοφορήσει τη συσκευή κάποια στιγμή το 2024. Σε μια ανάρτηση στο Medium που εντοπίστηκε από το MacRumors, ο Kuo ανέφερε ότι αυτό θα ήταν το πρώτο μόντεμ 5G της Apple, το οποίο είχε προγραμματιστεί να δοκιμαστεί και να τελειοποιηθεί σε αυτό το μοντέλο πριν το παρουσιάσει με το πολυαναμενόμενο iPhone 16. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, φαίνεται ότι τα μόντεμ της Qualcomm θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται μέχρι το 2024 αντ’ αυτού.

Δείτε επίσης: Η Γαλλία επιβάλλει πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ στην Apple για στοχευμένες διαφημίσεις στο App Store

Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς
Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Το κίνητρο της Apple για την απόσυρση του iPhone SE τέταρτης γενιάς παραμένει ασαφές και δεν έχει διαπιστωθεί αν το τσιπ 5G αποτελεί παράγοντας αυτής της απόφασης. Η Apple προσπάθησε να μειώσει την εξάρτησή της από την Qualcomm την τελευταία δεκαετία- ωστόσο στα τέλη του 2019 οι δύο εταιρείες διευθέτησαν μια εκτεταμένη μάχη για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με μια πολυετή συμφωνία συμβολαίου. Επιπλέον, η Apple αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης κινητών μόντεμ της Intel μόλις λίγους μήνες αργότερα. Προς το τέλος του 2020 αναφέρθηκε ότι ανέπτυσσε το δικό της chipset- ωστόσο, τα νέα σχετικά με το εν λόγω έργο έχουν έκτοτε επιβραδυνθεί σημαντικά.

Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone SE τον Μάρτιο του περασμένου έτους, διαθέτοντας το προηγμένο μόντεμ Snapdragon X57 της Qualcomm για 5G. Καθώς κοιτάμε μπροστά για το τι θα φέρει το 2023, φημολογείται ότι ορισμένα μοντέλα iPhone 15 ενδέχεται να περιέχουν το πρωτοποριακό μόντεμ Snapdragon X70, ενώ άλλα θα μπορούσαν να είναι εξοπλισμένα με μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί: Το Snapdragon X75!

Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς
Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Δείτε επίσης: Ίσως έρχεται φέτος την άνοιξη το AR/VR headset της Apple

Η πρόσφατη απόφαση της Apple να ακυρώσει την ανάπτυξη της τέταρτης γενιάς του iPhone SE υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες προκλήσεις μπροστά μας όσον αφορά την παραγωγή νέων συσκευών στη σειρά τους. Αν και αυτό δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους πελάτες που αναζητούν οικονομικές επιλογές από αυτούς, σημαίνει ότι όσοι ελπίζουν σε μια ενημέρωση θα πρέπει να ψάξουν αλλού ή να συμβιβαστούν με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS