ΑρχικήinetAndroid 14: Λύνει το θέμα των τερματισμένων πιστοποιητικών root;

Android 14: Λύνει το θέμα των τερματισμένων πιστοποιητικών root;

Σας έχει τύχει να πάρετε το τηλέφωνό σας για να δείτε κάτι στο διαδίκτυο και να διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες ιστοσελίδες δεν μπορούν να συνδεθούν, αλλά αντί γι’ αυτό εμφανίζουν ειδοποιήσεις απορρήτου; Αυτό οφείλεται στη λήξη πιστοποιητικών root, όπως αυτή που έγινε το 2021 και σχεδόν προκάλεσε χάος για τα τηλέφωνα που τρέχουν Android 7 ή παλαιότερα. Μια αντισυμβατική τεχνική που διαθέτει το Android για τη διαχείριση τερματισμένων πιστοποιητικών μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, ωστόσο η Google αναζητά μια πιο μακροπρόθεσμη λύση. Το Android 14 θα μπορούσε να είναι το σημείο εκκίνησης για την εισαγωγή αυτής της λύσης.

Δείτε επίσης: Health Connect: Μπορεί να ενσωματωθεί στο Android 14

Android 14

Ο Mishaal Rahman, ανώτερος τεχνικός συντάκτης στο Esper.io, ανακάλυψε πρόσφατα έναν open source κώδικα Android που αποκαλύπτει την ανάπτυξη μιας νέας κύριας μονάδας για δυναμικές ενημερώσεις πιστοποιητικών root, από την Google. Προς το παρόν, τα πιστοποιητικά root ενημερώνονται μόνο όταν πραγματοποιούνται πλήρεις ενημερώσεις του συστήματος. Ωστόσο, λόγω της σπάνιας συχνότητάς τους, αυτό σημαίνει ότι οι παλαιότερες συσκευές έχουν την τάση να εγκλωβίζονται και ως εκ τούτου, να αυξάνουν την ευαισθησία τους σε απειλές.

Αντί να περιλαμβάνεται στο πακέτο του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν την τελευταία έκδοση της ενότητας πιστοποίησης μέσω των υπηρεσιών Google Play. Χάρη σε αυτό, η Google μπορεί πλέον να προωθεί τακτικές ενημερώσεις που διατηρούν τη συσκευή σας συνδεδεμένη σε όλο το εύρος των ιστότοπων που είναι προσβάσιμοι στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμα: Android 14 Beta: Πιθανότατα θα λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2023

Επιπλέον, αυτή η νέα προσέγγιση προσφέρει άλλο ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο των πιστοποιητικών root και η εγκατάστασή τους μας επιτρέπει να εγκαθιστούμε ασφαλείς συνδέσεις με ιστότοπους. Πρόσφατα, έγινε μια ανησυχητική ανακάλυψη ότι μια από τις αρχές έκδοσης πιστοποιητικών root, η TrustCor, είχε σχέση με μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες πληροφοριών και κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας.

πιστοποιητικά root

Παρόλο που δεν εντοπίστηκαν αποδείξεις για αδικήματα από την TrustCor, οι εταιρείες άρχισαν να εγκαταλείπουν γρήγορα την επιχείρηση λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι παράνομο. Τελικά, θα ήταν καταστροφικό αν οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ ενός διακομιστή και ενός μεμονωμένου χρήστη. Παρόλο που η Google δεν θα υποστηρίζει πλέον το πιστοποιητικό της TrustCor στις ενημερώσεις ασφαλείας του πλήρους συστήματος, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία και να απενεργοποιήσει το πιστοποιητικό νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Δείτε επίσης: Google Chrome για Android: Αποκτά λειτουργία track price

Τα ξεπερασμένα πιστοποιητικά root είναι ένα τεράστιο ζήτημα στις συσκευές Android, δημιουργώντας μια σειρά από σύνθετα προβλήματα. Είναι εντυπωσιακό ότι το Chrome δημιούργησε μόλις πρόσφατα το δικό του root store – μια περιοχή όπου τα ψηφιακά πιστοποιητικά διατηρούνται ασφαλή.

Το Android 14 υπόσχεται να είναι μια από τις καλύτερες εκδόσεις για τους απανταχού χρήστες Android! Με τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής, την εξατομικευμένη γλώσσα σχεδιασμού και το διαισθητικό σύστημα ειδοποιήσεων, φαίνεται ότι αυτή η νέα έκδοση θα κάνει τη χρήση μιας συσκευής Android ακόμα καλύτερη από πριν!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS