ΑρχικήUpdatesAndroid TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS

Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS

Η Google κυκλοφόρησε τελικά την ενημερωμένη έκδοση Android TV 13 για το Android TV OS, μετά από μήνες που βρισκόταν σε λειτουργία preview. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση φέρνει μαζί της ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και βελτιώσεων στην τηλεόραση με Android, καθιστώντας ευκολότερη και πιο ευχάριστη από ποτέ την παρακολούθηση των αγαπημένων σας εκπομπών και ταινιών. Αν και δεν θα μπορείτε να το αποκτήσετε σε καμία συσκευή που έχετε τώρα, δείτε τι προσφέρει.

Παρόλο που το Android TV 13 δεν είναι μια τεράστια ενημέρωση, η Google ανακοίνωσε μερικά χαρακτηριστικά που οι χρήστες θα βρουν χρήσιμα.

Δείτε επίσης: Android certificates χρησιμοποιούνται για κακόβουλο λογισμικό

Το Android TV 13 προσθέτει αρκετές νέες λειτουργίες που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους χρήστες όλων των επιπέδων. Μια νέα λειτουργία για πηγές HDMI επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν την προεπιλεγμένη ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα οδηγήσει σε πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή.

Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS
Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS

Οι αλλαγές λειτουργίας του HDMI στο Android TV 13 μπορούν πλέον να επικοινωνούν με το MediaSession. Αυτό βοηθά ορισμένες συσκευές HDMI να εξοικονομούν ενέργεια ή να διακόπτουν το περιεχόμενο όταν αλλάζει η κατάσταση HDMI. Επιπλέον, το API του AudioManager μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές για να προβλέψουν ποια λειτουργία ήχου είναι η βέλτιστη για το περιεχόμενο πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγή αυτού του περιεχομένου.

Ορισμένες άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίου και τη δυνατότητα για τους προγραμματιστές παιχνιδιών να αναφέρουν τα πλήκτρα σε ένα πραγματικό φυσικό πληκτρολόγιο με βάση τη θέση τους. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω βελτιώσεων στο API InputDevice. Επιπλέον, υπάρχει πλέον μια εναλλαγή σε όλο το σύστημα για τις ηχητικές περιγραφές που επιτρέπει στις εφαρμογές να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις του χρήστη για τη δημιουργία ηχητικών περιγραφών μέσα στην ίδια την εφαρμογή.

Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS
Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS

Το Android TV 13 πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσει σε καταναλωτικές συσκευές για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως και οι περισσότερες άλλες ενημερώσεις του Android TV. Για παράδειγμα, το Chromecast με το Google TV 4K μόλις ενημερώθηκε σε Android 12 πριν από μερικούς μήνες.

Δείτε επίσης: Android και iOS εφαρμογές δανεισμού παγίδευσαν δανειολήπτες

Όχι μόνο βελτίωσαν το απόρρητο και την προσβασιμότητα, αλλά οι διαφορετικές λειτουργίες για το εργαλείο σίγασης hardware αντικατοπτρίζονται πλέον στις ρυθμίσεις απορρήτου του συστήματος. Υπάρχουν επίσης νέες ρυθμίσεις χρήστη για την πρόσβαση στο μικρόφωνο από το λογισμικό Assistant.

Το Android TV 13 είναι προσβάσιμο μόνο στο ADT-3 (μια συσκευή που προορίζεται για προγραμματιστές) και στο emulator Android TV στο Android Studio. Προς το παρόν, υπάρχουν εκδόσεις τόσο του Android TV όσο και του Google TV.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS