Η Microsoft επιταχύνει τον χρόνο εκκίνησης των κονσολών Xbox Series X / S. Στις πιο πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις Xbox Insider του πίνακα εργαλείων Xbox, ο χρόνος εκκίνησης cold boot έχει μειωθεί κατά περίπου 5 δευτερόλεπτα. Η Microsoft κατάφερε να επιταχύνει την ακολουθία εκκίνησης δημιουργώντας ένα μικρότερο bootup animation.
Δείτε επίσης: Το voice chat του Discord έρχεται στο Xbox
Οι δοκιμαστές του Xbox παρατήρησαν πρόσφατα ταχύτερο χρόνο εκκίνησης και η Microsoft την Παρασκευή επιβεβαίωσε τις αλλαγές. Ο Josh Munsee, διευθυντής του integrated marketing του Xbox, λέει ότι η εταιρεία δημιούργησε «ένα μικρότερο boot up animation (~ 4s) από το αρχικό boot up animation (~9s), συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού χρόνου εκκίνησης».
Δείτε επίσης: Το Xbox έρχεται στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung
Η Κίνα Σχεδιάζει Αποστολή στον Άρη για Εύρεση Ζωής
Χάκερ παραβιάζουν Webcam χωρίς να φαίνονται ενεργοποιημένες
Επαναστατική Τεχνική Ρομποτικής Μεταμόσχευσης Πνευμόνων
Οι κάτοχοι Xbox Series X / S θα επωφεληθούν από τους ταχύτερους χρόνους εκκίνησης μόνο εάν έχουν ρυθμίσει τις κονσόλες τους στη λειτουργία Energy Saver αντί για τη λειτουργία Standby. Η λειτουργία Energy Saver σημαίνει ότι η κονσόλα απενεργοποιείται πλήρως, αντί να εισέρχεται σε κατάσταση standby. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κονσόλα και να αρχίσετε αμέσως να παίζετε, αλλά το Energy Saver είναι πιο φιλικό για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τον πλανήτη.
Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Αποκτά ένα νέο tab page αφιερωμένο στο Xbox gaming
Οι αλλαγές της Microsoft θα κάνουν πιο γρήγορη την εκκίνηση στη λειτουργία Energy Saver, μειώνοντας τη διαδικασία εκκίνησης του Xbox Series X / S από περίπου 20 δευτερόλεπτα σε περίπου 15 δευτερόλεπτα (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μεταξύ του πατήματος του κουμπιού λειτουργίας και της προβολής του animation). Κάνει τη λειτουργία Energy Saver ακόμα πιο ελκυστική, ειδικά αφού η Microsoft την έκανε την προεπιλεγμένη επιλογή για νέες κονσόλες Xbox νωρίτερα μέσα στην χρονιά, παράλληλα με την προσθήκη υποστήριξης για λήψη ενημερώσεων στο παρασκήνιο.
Πηγή πληροφοριών: theverge.com