ΑρχικήsecurityΗ Netgear διορθώνει το Orbi firmware update που κλειδώνει την admin κονσόλα

Η Netgear διορθώνει το Orbi firmware update που κλειδώνει την admin κονσόλα

Η Netgear κυκλοφορεί διορθώσεις για ένα Orbi firmware update που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο εμποδίζει τους χρήστες από το να έχουν πρόσβαση στην κονσόλα διαχειριστή της συσκευής.

Δείτε επίσης: Netgear: Πληρώστε επιπλέον για τον αποκλεισμό διαφημίσεων στα routers Orbi

Στις 27 Απριλίου, η Netgear κυκλοφόρησε την ενημέρωση firmware 4.6.8.2 για τα συστήματα Wi-Fi mesh Orbi RBR750, Orbi RBS750, Orbi RBR850 και Orbi RBS850.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του update, οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν πλέον να συνδεθούν στην κονσόλα admin του router τους χρησιμοποιώντας έναν web browser ή την εφαρμογή Orbi.

Netgear Orbi

Ενώ το admin interface ήταν απενεργοποιημένο, το router λειτούργησε και μπορούσατε να κάνετε ping στην εκχωρημένη διεύθυνση IP και να λάβετε μια απάντηση. Ωστόσο, δεν θα μπορούσατε πλέον να διαχειριστείτε το δρομολογητή και, ως εκ τούτου, να κάνετε αλλαγές στο configuration.

Αυτός ο author βοήθησε κάποιον με αυτό το πρόβλημα στο Orbi router του στις 6 Μαΐου και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσαμε να επαναφέρουμε την πρόσβαση στην κονσόλα διαχειριστή ήταν να επαναφέρουμε τις συσκευές του στις εργοστασιακές προεπιλογές.

Δυστυχώς, καθώς δεν είχαν πρόσβαση στην κονσόλα για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των παραμέτρων τους, έπρεπε να ρυθμίσει εκ νέου το router από την αρχή.

Δείτε επίσης: Η Netgear δεν έχει διορθώσει έξι ευπάθειες στο router Nighthawk

Η Netgear αρχίζει να προωθεί μια διόρθωση

Στις 13 Μαΐου, η Netgear ανακοίνωσε ότι γνώριζε το θέμα και προσπαθούσε να προσδιορίσει τι το προκαλούσε.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που επηρεάζει τα συστήματα Orbi RBK85x και RBK75x Series Mesh WiFi 6», εξήγησε η Netgear στο status page της.

Καθώς οι χρήστες του Orbi συνέχισαν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση του firmware, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που οδήγησε στο να αποσύρει τελικά το firmware η Netgear.

Τέλος, σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα, η Netgear άρχισε να κυκλοφορεί ενημερώσεις κώδικα σε πελάτες που επηρεάζονται για την επίλυση των προβλημάτων.

Netgear Orbi

Αρχικά, η Netgear απαιτούσε από τους χρήστες να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξής τους και να δώσουν έναν σειριακό αριθμό για τη συσκευή τους. Αφού δόθηκε ένας σειριακός αριθμός, η Netgear κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση στις επηρεαζόμενες συσκευές, επιτρέποντας την πρόσβαση στην κονσόλα admin μετά την επανεκκίνηση της συσκευής.

Η Netgear λέει τώρα ότι θα αναπτύξει μια επιδιόρθωση σε όλες τις συσκευές σύντομα. Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να περιμένουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη της Netgear για να τους δοθεί η ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

Ενώ πλέον είναι διαθέσιμη μια επιδιόρθωση, η Netgear δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκάλεσε το πρόβλημα εξαρχής.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS