ΑρχικήsecurityΗ ρωσική εταιρεία παραγωγής κρέατος Miratorg υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής κρέατος Miratorg υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία παραγωγής και διανομής κρέατος Miratorg Agribusiness Holding με έδρα τη Μόσχα υπέστη μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση που κρυπτογράφησε τα συστήματα πληροφορικής της, σύμφωνα με έκθεση της Rosselkhoznadzor – της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας κτηνιατρικής και φυτοϋγειονομικής εποπτείας.

Δείτε επίσης: Okta: Διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων πελατών

Miratorg

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα των Windows BitLocker για να κρυπτογραφήσουν αρχεία, εκτελώντας ουσιαστικά μια επίθεση ransomware.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο λόγος πίσω από την επίθεση φαίνεται να είναι δολιοφθορά και όχι οικονομικός, καθώς η Miratorg είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων της Ρωσίας.

Το σημείο της παραβίασης ήταν το VetIS, ένα κρατικό σύστημα πληροφοριών που χρησιμοποιείται από κτηνιατρικές υπηρεσίες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, καθιστώντας το πιθανό compromise στην αλυσίδα εφοδιασμού, αν και απαιτούνται περισσότερες διευκρινίσεις ως προς αυτό.

Δείτε επίσης: Το κακόβουλο λογισμικό Serpent, καταχράται το Chocolatey Windows

Το περιστατικό έχει επηρεάσει τις ακόλουθες εταιρείες, όλες τις θυγατρικές της Miratorg Holding:

· FATEZHSKAYA YAGNYATINA

· BRYANSKY BROYLER

· MIRATORG-KURSK

· BRYANSKAYA MEAT COMPANY

· SVINOKOMPLEKS KURASOVSKIY

· PRODMIR

· SVINOKOMPLEKS KOROČA

· TRIO-INVEST

· BELGO GEN

· AGROFIRMA "BLAGODATENSKAYA

· MIRATORG ZAPAD

· TRADING COMPANY "MIRATORG

· SVINOKOMPLEKS SAFONOVSKII

· SVINOKOMPLEKS PRISTENSKIY

· MIRATORG-BELGOROD

· VOZROZHDENIE

· KALININGRAD MEAT COMPANY

· SVINOKOMPLEKS KALINOVSKII

Η Miratorg δημοσίευσε και μια δήλωση λέγοντας ότι ήδη εργάζεται για την εξάλειψη των συνεπειών και την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας της επιχείρησής της. Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι η επίθεση δεν θα επηρεάσει τις αποστολές της σε Ρώσους πολίτες, υποδεικνύοντας περιορισμένο αντίκτυπο στις λειτουργίες παράδοσης.

Miratorg

Για να μειωθεί ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης, η ομοσπονδιακή υπηρεσία θα βοηθήσει τη Miratorg και τις θυγατρικές της στη μεταφορά εμπορευμάτων, αίροντας προσωρινά τις αυστηρές απαιτήσεις τεκμηρίωσης για τη διακίνηση προϊόντων.

Επιπλέον, θα δέχεται χειρόγραφα πιστοποιητικά και θα παρέχει πρόσβαση στην ομοσπονδιακή πλατφόρμα (Mercury) για την έκδοση επίσημων εγγράφων όπου χρειάζεται.

Δείτε επίσης: Anonymous: Παραβιάσαμε εκτυπωτές «στη Ρωσία» για να διαδώσουν αντι-προπαγανδιστικά μηνύματα

Για να διευκολύνει τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους, η Rosselkhoznadzor υπογραμμίζει ότι η Miratorg έχει ιστορικό καλής φήμης, επομένως αυτή η εξαίρεση γίνεται λαμβάνοντας αυτό υπόψη.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS