ΑρχικήinetΗ Samsung φέρεται να μειώνει την απόδοση 10.000 εφαρμογών

Η Samsung φέρεται να μειώνει την απόδοση 10.000 εφαρμογών

Η Samsung φαίνεται ότι έχει περιορίσει την απόδοση ενός μεγάλου αριθμού εφαρμογών σε ορισμένα smartphone Galaxy, ανέφερε το Android Authority. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται Game Optimizing Service (GOS) για να ρυθμίσει έως και 10.000 εφαρμογές (πιθανόν να εξοικονομήσει διάρκεια ζωής της μπαταρίας), συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν έχουν καμία σχέση με παιχνίδια όπως το Netflix, το TikTok και το Microsoft Office.

Δείτε επίσης: Samsung Expert RAW app: Ποια Galaxy θα το υποστηρίζουν;

Samsung απόδοση
Η Samsung φέρεται να μειώνει την απόδοση 10.000 εφαρμογών

Το χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν περιορίζει τις εφαρμογές αναφοράς όπως το 3DMark, το GeekBench 5 και το PCMark, επομένως δεν θα βλέπατε καμία διαφορά στην απόδοση εάν εκτελούσατε μία από αυτές. Η Samsung γνωρίζει το ζήτημα και το διερευνά, σύμφωνα με το Android Authority, αν και δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα.

Δείτε επίσης: Δύο κρίσιμα τρωτά σημεία στα smartphone Samsung Galaxy S21

Το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίστηκε από Κορεάτες χρήστες που δημοσίευσαν μια λίστα με 10.000 εφαρμογές που προφανώς επηρεάζονται. Από τότε που αποκαλύφθηκε το πρόβλημα, τα κορεατικά φόρουμ της Samsung έχουν γεμίσει από παράπονα που κάνουν οι χρήστες σχετικά με το ζήτημα των GOS. «Πληρώσα πολλά χρήματα για να αγοράσω ένα σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα, αλλά για λόγους ασφαλείας, του έβαλα όριο ταχύτητας ώστε να τρέχει μόνο 150 χλμ./ώρα», σημείωσε σαρκαστικά ένας χρήστης.

Σε μια από τις περιπτώσεις, ένας χρήστης πήρε τη δημοφιλή εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης 3DMark και τη μετονόμασε σε μια εφαρμογή που ονομάζεται Genshin Impact που βρίσκεται στην throttled λίστα. Μετά τη μετονομασία, το 3DMark έτρεξε με σκορ λιγότερο από το μισό από αυτό που συγκέντρωσε όταν έτρεξε με το σωστό όνομα. Η εφαρμογή GOS ήταν παρούσα σε ορισμένα smartphone όπως το Galaxy S21 Plus και δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί, αλλά όχι σε άλλα όπως η νέα σειρά Galaxy S22, σύμφωνα με το Android Authority.

Samsung απόδοση
Η Samsung φέρεται να μειώνει την απόδοση 10.000 εφαρμογών

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S22 Drop Test: Πιο εύθραυστα από το iPhone 13

Η OnePlus παραδέχτηκε πρόσφατα ότι περιορίζει την απόδοση εφαρμογών στα πιο πρόσφατα smartphone της προκειμένου να εξοικονομήσει διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προτρέποντας το Geekbench να διαγράψει τα OnePlus 9 και OnePlus 9 Pro από το γράφημα αναφοράς Android Benchmark. Αφού δημοσιεύτηκε το θέμα, άλλαξε τις ρυθμίσεις για να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις απόδοσης κάθε εφαρμογής με την κατάλληλη ισχύ που απαιτείται.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS