ΑρχικήinetΤούνη, Κοψιάλης και Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers!

Τούνη, Κοψιάλης και Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers!

Η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους!

  • Στην λίστα με influencers παγκοσμίας φήμης οι Kendall Jenner, Justin Bieber και Rihanna βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers.
  • 4 από τους 25 διάσημους της λίστας με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς είναι από τη μουσική βιομηχανία.

Δείτε ακόμα: GoldDigger και PinataHub – Μαθαίνουμε για το νέο credential detection tool

Τούνη, Κοψιάλης και Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers!
Τούνη, Κοψιάλης και Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers!

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στους Instagram ακόλουθους των διασημότερων influencers του πλανήτη, διαπιστώνει κανείς ότι οι αριθμοί είναι σχεδόν εκφοβιστικοί. Φυσικά αυτό δεν είναι σοκαριστικό διότι είναι γνωστό ότι τα ψεύτικα προφίλ και τα bots είναι άπειρα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα που βλέπουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλεπιδρούν με τα προφιλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Δείτε ακόμα: Η ελληνική κυβέρνηση κατασκοπεύει τους πολίτες μέσω του Predator spyware;

Η αναλυτική μελέτη για τους Έλληνες influencers βρίσκεται παρακάτω αλλά και η λίστα με τους παγκοσμίους φήμης influencers βρίσκεται εδω: https://www.fasthosts.co.uk/the-biggest-fake-influencers 

Τούνη, Κοψιάλης και Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους ψεύτικους Instagram followers! influencers fake followers
Τούνη followers – Κοψιάλης followers – Φουρέιρα followers

Η ύπαρξη ψεύτικων ή «bot» ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω.

Δείτε ακόμα: Το Instagram θα προσπαθήσει να κρύψει «δυνητικά επιβλαβές» περιεχόμενο

Πηγές:

Τα δεδομένα για τους Έλληνες influencers συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας το: www.hypeauditor.com και είναι σωστά από τις 17/01/2022

Μεθοδολογία:

  • Διενεργήσαμε social audits χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Hype Auditor και κατατάξαμε τα αποτελέσματα έναντι του αριθμού των Instagram followers για να αποκαλύψουμε το ποσοστό των fake followers.
  • Πλήρη δεδομένα για τους top 50 λογαριασμών διασήμων με τους περισσότερους fake followers μπορεί να είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

Σχετικά με το Fasthosts:

Η Fasthosts είναι ένας κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας από το 1999, προσφέροντας ασφαλή κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, 24ωρη υποστήριξη και ένα επιτυχημένο κανάλι μεταπωλητών. Η Fasthosts παρέχει όλα όσα χρειάζονται οι επαγγελματίες του διαδικτύου για να τροφοδοτούν και να διαχειρίζονται τον διαδικτυακό τους χώρο, συμπεριλαμβανομένων domains, web hosting, business-class email, dedicated servers και next-generation cloud platform.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS