ΑρχικήsecurityΕρυθρός Σταυρός hack: Παραβίαση δεδομένων 515.000 ευάλωτων ανθρώπων

Ερυθρός Σταυρός hack: Παραβίαση δεδομένων 515.000 ευάλωτων ανθρώπων

Ερυθρός Σταυρός hack: Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) επηρεάστηκε από κυβερνοεπίθεση, η οποία επέτρεψε την παραβίαση δεδομένων τουλάχιστον 515.000 εξαιρετικά ευάλωτων ανθρώπων.

Ερυθρός Σταυρός hack
Ερυθρός Σταυρός hack: Παραβίαση δεδομένων 515.000 ευάλωτων ανθρώπων

Μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο που στόχευσε computer servers που φιλοξενούν πληροφορίες που κατείχε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα“, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Δείτε επίσης: Odyssey και Check Point προσφέρουν ένα ενοποιημένο οικοσύστημα πρόληψης κυβερνοαπειλών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα και εμπιστευτικές πληροφορίες περισσότερων από 515.000 πολύ ευάλωτων ατόμων. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται άνθρωποι που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους λόγω πολεμικών συγκρούσεων, καταστροφών και μετανάστευσης, αγνοούμενοι, οικογένειες αγνοουμένων και άτομα υπό κράτηση.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, με έδρα τη Γενεύη, δεν έχει προς το παρόν στοιχεία που να δείχνουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση.

Σε δήλωσή της είπε ότι η hacking επίθεση στόχευσε μια τρίτη εταιρεία στην Ελβετία, με την οποία ο Ερυθρός Σταυρός είχε συνάψει συμβάσεις για την αποθήκευση δεδομένων.

Η Διεθνής Επιτροπή λέει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της είναι οι “δυνητικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται αυτή η παραβίαση -όπως η δημόσια κοινοποίηση αυτών των εμπιστευτικών δεδομένων που ανήκουν σε άτομα που ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος προσπαθεί να προστατεύσει και να βοηθήσει“.

Δείτε επίσης: Μπορούν οι χάκερ να πάρουν τον έλεγχο ενός DJI drone;

Ερυθρός Σταυρός παραβίαση δεδομένων Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ICRC
Ερυθρός Σταυρός hack: Παραβίαση δεδομένων 515.000 ευάλωτων ανθρώπων

Μια κυβερνοεπίθεση στα δεδομένα των ανθρώπων που αγνοούνται, κάνει την αγωνία και την ταλαιπωρία των οικογενειών ακόμα μεγαλύτερη. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και μπερδεμένοι που αυτού του είδους οι πληροφορίες στοχοποιήθηκαν και παραβιάστηκαν“, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ICRC, Robert Mardini.

Αυτή η κυβερνοεπίθεση θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο τους ευάλωτους ανθρώπους, αυτούς που έχουν ήδη ανάγκη από ανθρωπιστικές υπηρεσίες“.

Δείτε επίσης: Πώς να το παίξεις χάκερ ενώ δεν ξέρεις από που ανοίγει ο υπολογιστής

Ο κ. Mardini έκανε έκκληση στους επιτιθέμενους να κάνουν το σωστό. Δηλαδή να μην μοιραστούν, πουλήσουν, διαρρεύσουν ή χρησιμοποιήσουν με άλλο τρόπο τα δεδομένα αυτών των ευάλωτων ανθρώπων που βοηθά ο Ερυθρός Σταυρός. “Οι ενέργειές σας θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο κακό και πόνο σε όσους έχουν ήδη υπομείνει ανείπωτα βάσανα“, είπε επίσης.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η ICRC αναγκάστηκε να κλείσει τα συστήματα υπολογιστών που στηρίζουν το πρόγραμμα “Restoring Family Links“, ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να επανενώσει μέλη οικογενειών, που χωρίστηκαν λόγω συγκρούσεων, καταστροφών ή μετανάστευσης. “Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εντοπίσουμε λύσεις για να συνεχίσουμε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο“, κατέληξε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Πηγή: The Guardian

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS