ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΈγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τη ζωή ενός 57χρονου άνδρα, γιατροί από το University of Maryland School of Medicine πέτυχαν ένα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα. Σύμφωνα με το Associated Press, την περασμένη Παρασκευή, χειρουργοί προχώρησαν σε μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε έναν άνθρωπο.

Δείτε επίσης: Γιατί είχαμε λιγότερες αστραπές κατά τη διάρκεια του lockdown;

μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Με αυτό το πείραμα, οι γιατροί έδειξαν ότι ένα γενετικά τροποποιημένο όργανο ενός ζώου μπορούσε να επιβιώσει και να λειτουργήσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, χωρίς άμεση απόρριψη. Τρεις ημέρες μετά από την ιδιαίτερη αυτή μεταμόσχευση, ο 57χρονος ασθενής, David Bennett, είναι ζωντανός και «είναι καλά», σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη μεταμόσχευση της γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου ως μια έσχατη λύση για να σωθεί ο ασθενής. Ο Bennett δεν ήταν κατάλληλος για παραδοσιακή μεταμόσχευση καρδιάς και δεν είχε άλλες επιλογές. “Είτε θα πεθάνω είτε θα κάνω αυτή τη μεταμόσχευση. Θέλω να ζήσω. Ξέρω ότι έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά είναι η τελευταία μου επιλογή“, ​​είπε ο 57χρονος σε μια δήλωση, πριν τον χειρουργήσουν οι γιατροί.

Δείτε επίσης: Αν μπορούσατε να προβλέψετε τον θάνατο σας, θα το θέλατε;

Οι επιστήμονες προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους με όργανα ζώων εδώ και δεκαετίες. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προσπάθειες έγινε το 1984 όταν οι γιατροί μεταμόσχευσαν μια καρδιά μπαμπουίνου στη Stephanie Fae Beauclair, ένα βρέφος που γεννήθηκε με σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδίας. Η Baby Fae, όπως ήταν περισσότερο γνωστή η μικρή ασθενής, επέζησε για 21 ημέρες πριν το σώμα της απορρίψει τελικά το μεταμοσχευμένο όργανο.

Έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

Σύμφωνα με τους New York Times, η τελευταία αυτή μεταμόσχευση (της καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο) είναι διαφορετική από προηγούμενες προσπάθειες, καθώς οι γιατροί χρησιμοποίησαν μια καρδιά που είχε τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να αφαιρεθούν κάποια γονίδια που θα ενίσχυαν τις πιθανότητες να απορριφθεί το όργανο από το σώμα. Πρόσθεσαν, επίσης, κάποια ανθρώπινα γονίδια. Το αν το πείραμα αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Το σώμα του Bennett μπορεί ακόμα να απορρίψει την καρδιά του χοίρου. Προς το παρόν, ωστόσο, είναι ζωντανός και οι γιατροί είναι ενθουσιασμένοι.

Δείτε επίσης: Άνδρας με παράλυση έγραψε και δημοσίευσε tweet μόνο με τη σκέψη του

Αν αυτό λειτουργήσει, θα υπάρξει ατελείωτη παροχή αυτών των οργάνων σε ασθενείς που υποφέρουν“, δήλωσε στο Associated Press ο Δρ. Muhammad Mohiuddin, επιστημονικός διευθυντής του xenotransplantation program του University of Maryland School of Medicine. Η επιτυχία αυτής της μεταμόσχευσης θα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Σύμφωνα με τη Health Resources and Services Administration, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρίσκονται στην εθνική λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και 17 άτομα πεθαίνουν κάθε μέρα περιμένοντας μεταμόσχευση οργάνου.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS