ΑρχικήReviewsSony και Samsung: Θα δημιουργήσουν την πρώτη QD-OLED 4K TV

Sony και Samsung: Θα δημιουργήσουν την πρώτη QD-OLED 4K TV

Δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα brand ηλεκτρονικών συνεργάζονται (Sony και Samsung) και το αποτέλεσμα είναι το εξής και συμβαίνει για πρώτη φορά παγκόσμια: μια οθόνη τηλεόρασης QD-OLED.

Δείτε επίσης: Σειρά Samsung Galaxy S22: Θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου;

QD-OLED

Το νέο πάνελ τηλεόρασης 4K Bravia XR A95K της Sony δεν κατασκευάζεται από κανέναν άλλον από την Samsung Display. Η οθόνη είναι μοναδική στο ότι χρησιμοποιεί τρία στρώματα μπλε υλικού OLED για κάθε pixel, το οποίο, σύμφωνα με το brand, παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα παραδοσιακά sets. Η Sony ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία quantum dot της τηλεόρασης «ενισχύει τη φωτεινότητα των χρωμάτων έως και 200 ​​τοις εκατό σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις».

Δείτε επίσης: Η Samsung παρουσιάζει επισήμως το Galaxy S21 FE

Η συνεργασία είναι μια ενδιαφέρουσα ανατροπή για τη Sony, ειδικότερα. Εξάλλου, τα τρέχοντα sets OLED του brand χρησιμοποιούν panels από την LG Display της ανταγωνιστικής Samsung. Τα πάνελ της LG συνήθως χρησιμοποιούν μπλε και κίτρινες ενώσεις OLED για να δημιουργήσουν λευκά φωτεινά pixels που περνούν μέσα από χρωματικά φίλτρα για να παράγουν κόκκινα, πράσινα και μπλε υποπίξελ. Αντίθετα, η τεχνολογία QD-OLED εκπέμπει μπλε φως μέσω κβαντικών κουκκίδων για να μετατρέψει μερικά από τα μπλε pixel σε κόκκινο και πράσινο χωρίς να χρειάζεται χρωματικό φίλτρο. Χάρη σε αυτό, η τηλεόραση Bravia XR A95K, η οποία θα διατίθεται σε μεγέθη 55 και 65 ιντσών, θα πρέπει να μπορεί να εκπέμπει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση φωτός.

Η Samsung Electronics φημολογήθηκε ότι θα ανακοινώσει μια τηλεόραση QD-OLED 4K στη φετινή εκδήλωση CES, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο μέχρι δεν έχει συμβεί. Ωστόσο, οι οθόνες QD ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2019 από τη Samsung Display. Η τεχνολογία θεωρείται ένας συνδυασμός τυπικών οθονών OLED και MicroLED που πωλούνται αποκλειστικά από τον κατασκευαστή. Ευτυχώς για τη Sony, τα panels θα μπορούσαν να πωληθούν όχι μόνο στη Samsung αλλά και σε άλλα brands.

Συγκεκριμένα, η Sony θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πάνελ LG Display για μερικές από τις άλλες OLED του 2022. Δύο νέες εκδόσεις που θα κατασκευαστούν από την εταιρεία περιλαμβάνουν τις οθόνες A90K και A80K της Sony. Όλες οι επερχόμενες OLED της Sony θα έχουν υποστήριξη gaming 4K στα 120 Hz, αυτόματη αντιστοίχιση τόνου HDR όταν είναι συνδεδεμένο σε PS5 και λειτουργία auto low latency.

Δείτε επίσης: Η Samsung υπόσχεται «πρωτοποριακή» νέα δυνατότητα τηλεόρασης: υποστήριξη NFT

Οι τηλεοράσεις 2022 της Sony τόσο από την LG Display όσο και από τη Samsung Display αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες αυτή την άνοιξη.

Πηγή πληροφοριών: yahoo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS