ΑρχικήUpdatesWindows 11: Με το νέο feature "Voice Access" μπορείτε να ελέγχετε το...

Windows 11: Με το νέο feature “Voice Access” μπορείτε να ελέγχετε το OS με τη φωνή σας

Τα Windows 11 αποκτούν μια νέα δυνατότητα “Voice Access” για τον έλεγχο του λειτουργικού συστήματος μέσω της φωνής και ενός μικροφώνου.

Windows 11 Voice Access

Η Microsoft υποστηρίζει ήδη την υπαγόρευση μέσω μικροφώνου, αλλά η δυνατότητα χρήσης της φωνής σας για την εκτέλεση εντολών στα Windows ήταν περιορισμένη σε συγκεκριμένες μόνο εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ Windοws 11 και 10 αγοράζοντας Office σε χαμηλή τιμή – Double 12 Sale deals

Στο νέο Windows 11 preview build 22518, οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Voice Access για να ανοίξουν ή να κλείσουν εφαρμογές, να μεταβούν στην επιφάνεια εργασίας, να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν παράθυρα, να κάνουν εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εφαρμογών, να επιλέγουν στοιχεία, να κάνουν scroll, να επεξεργάζονται κείμενα και πολλά άλλα.

Προς το παρόν, το Voice Access feature υποστηρίζεται μόνο στα αγγλικά (Ηνωμένων Πολιτειών) και το display language πρέπει να διαμορφωθεί στα αγγλικά για να λειτουργεί σωστά η δυνατότητα.

Για να χρησιμοποιήσουν το Voice Access, οι χρήστες που εκτελούν το πιο πρόσφατο Windows 11 preview build μπορούν να μεταβούν στα Settings > Accessibility > Speech και να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Windows 11 Voice Access

Δείτε επίσης: Το Emotet διαδίδεται μέσω πλαστών πακέτων Adobe Windows App Installer

Μόλις γίνει ενεργοποίηση, τα Windows 11 θα ζητήσουν από τον χρήστη να κατεβάσει ένα language pack. Επιπλέον, θα υπάρχει διαθέσιμος και ένας διαδραστικός οδηγός που εξηγεί πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος το νέο Voice Access feature.

Η λειτουργία Voice Access υποστηρίζει περισσότερες από 80 προφορικές εντολές και επιτρέπει στους χρήστες των Windows 11 να υπαγορεύουν και να επεξεργάζονται έγγραφα απευθείας μέσω του μικροφώνου τους.

Η λίστα με τις εντολές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Voice Access στα Windows 11, είναι διαθέσιμη σε αυτήν τη σελίδα.

Δείτε επίσης: Windows 10/Windοws 11: Πώς να μετατρέψετε εικόνες PNG σε PDF;

Το νέο Windows 11 preview build περιλαμβάνει, επίσης, τη δυνατότητα εγκατάστασης του Windows Subsystem for Linux από το Microsoft Store.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS