ΑρχικήinetΟι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ σε smartphone apps και games

Οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από ποτέ σε smartphone apps και games

Για όσο διάστημα έχουμε smartphone, έχουμε και apps που ζητούν κάποιο είδος πληρωμής ή συνδρομής. Μπορεί να ήμασταν απρόθυμοι να ξοδέψουμε πολλά χρήματα σε apps τις πρώτες μέρες, αλλά αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 2021 δαπανήθηκαν 133 δισεκατομμύρια δολάρια για εφαρμογές από όλους τους χρήστες smartphone, που είναι σημαντική αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι.

Δείτε επίσης: Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν sleep apps, κοιμούνται καλύτερα!

apps

Μια νέα αναφορά από το SensorTower ρίχνει λίγο φως στο πόσα χρήματα ξοδεύουν πραγματικά οι χρήστες για αγορές εντός εφαρμογής, εφαρμογές premium και συνδρομές. Μέχρι το τέλος του έτους, οι χρήστες στο Google Play θα έχουν ξοδέψει περίπου 47,9 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορές εφαρμογών, από 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Αυτό είναι μια ετήσια αύξηση 23,5%.

Δείτε επίσης: FBI: Τι πληροφορίες μας παρέχουν τα messaging apps μετά από αίτημα

Από την πλευρά της Apple, το App Store έχει αντλήσει 85,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σε σύγκριση με τα 72,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Ωστόσο, η ανάπτυξη είναι στατιστικά χαμηλότερη, καθώς βρίσκεται στο 17,7% — εξακολουθεί να είναι μια βελτίωση, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο της Google.

apps

Η εφαρμογή που αποφέρει τα περισσότερα χρήματα στο Google Play είναι το Google One — αποδεικνύεται ότι τα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στον Drive δεν είναι αρκετά για πολλά άτομα. Και ακολουθείται στενά από το Piccoma (μια ιαπωνική συνδρομητική υπηρεσία manga) και το Disney+. Στο App Store της Apple, η εφαρμογή με τις μεγαλύτερες εισπράξεις είναι το TikTok, το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο Android.

Δείτε επίσης: Τα καλύτερα parental control apps που κυκλοφορούν

Πάμε τώρα στα παιχνίδια, όπως ήταν αναμενόμενο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών. Οι χρήστες διέθεσαν 37,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε παιχνίδια μέσω του Google Play, που είναι το 77,87% όλων των αγορών εφαρμογών. Τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην πλατφόρμα είναι τα Coin Master, Garena Free Fire και Genshin Impact.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS