ΑρχικήyoutubeΠώς θα παρακολουθήσετε ζωντανά την αποστολή DART της NASA

Πώς θα παρακολουθήσετε ζωντανά την αποστολή DART της NASA

Η αποστολή πρόσκρουσης αστεροειδών DART της NASA, πρόκειται να ξεκινήσει και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά όπως και πολλές άλλες επιστημονικές ενημερώσεις.

DART

Δείτε επίσης: NASA: Αναβάλλει για το 2025 την επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη

Το Double Asteroid Redirection Test (DART) έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί στις 1:20 π.μ. EST (0620 GMT) την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 από τη Διαστημική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Η ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης θα γίνει από την τηλεόραση της NASA, το YouTube της υπηρεσίας, την εφαρμογή της και τα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης από τις 12:30 π.μ. EST (0530 GMT). Θα μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα συμβάντα σε αυτήν τη σελίδα και στην αρχική σελίδα του Space.com, μία ευγενική προσφορά της NASA.

Το DART αποτελεί μια φιλόδοξη αποστολή, που σκοπεύει να χτυπήσει και να ανακατευθύνει την πορεία ενός αστεροειδούς για πρώτη φορά στην ιστορία. Αναμένεται να συγκρουστεί με έναν αστεροειδή, τον Dimorphos, το φθινόπωρο του 2022. Ο Dimorphos περιφέρεται γύρω από έναν αστεροειδή που ονομάζεται Didymos, ο οποίος είναι αρκετά κοντά ώστε οι επιστήμονες να δουν τυχόν επιπτώσεις, χρησιμοποιώντας επίγεια τηλεσκόπια. Μια αποστολή παρακολούθησης που ονομάζεται Hera (από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος) θα επισκεφθεί το ίδιο σύστημα το 2026.

Πριν και κατά τη διάρκεια της αποστολής, η NASA προσφέρει πολλές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος το κοινό. Τα μέλη του κοινού μπορούν να εγγραφούν για να παρακολουθήσουν εικονικά την έναρξη ώστε να έχουν πρόσβαση σε πόρους, να παρακολουθήσουν βίντεο και να λάβουν μια εικονική σφραγίδα διαβατηρίου παρουσίασης επισκέπτη.

Δείτε ακόμα: Η NASA επιλέγει την Intuitive Machines για τη νέα σεληνιακή παράδοση

Το πρακτορείο θα έχει ένα εικονικό NASA Social στο Facebook, όπου θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τα μέλη της ομάδας της NΑSA και του DART και να παρακολουθήσετε την εκτόξευση. Μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος σε μια σύντομη εκστρατεία Planetary Defenders, όπου μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για να κερδίσετε ένα πιστοποιητικό “planetary Defender”.

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #DARTMission. Στο Twitter, μεταβείτε στα @NASA, @AsteroidWatch, @NASASocial και @NASA_LSP. Στο Facebook, μεταβείτε στη σελίδα της NASA εδώ και στο NASA LSP. Στο Instagram, μεταβείτε στη σελίδα της NASA εδώ.

NASA

Η NΑSA έχει επίσης μια σειρά από ζωντανές ενημερώσεις που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθεί μια λίστα με τις ενημερώσεις, τους συμμετέχοντες και τις ευκαιρίες δημόσιας συμμετοχής:

16:00. EST (2100 GMT) – Έρευνα DART και ενημέρωση μηχανικής στην τηλεόραση της NASA με τους ακόλουθους συμμετέχοντες. Το κοινό μπορεί να κάνει ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το #AskNASA.

Lori Glaze, διευθύντρια του Τμήματος Πλανητικής Επιστήμης της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον

Tom Statler, επιστήμονας του προγράμματος DART, Διεύθυνση Πλανητικής Επιστήμης της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA, Κεντρικά Γραφεία της NASA

Andy Rivkin, επικεφαλής της ομάδας έρευνας DART, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins

Betsy Congdon, μηχανικός μηχανικών συστημάτων DART, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins

Simone Pirrotta, project manager του Light Italian Cubesat for Imaging of Asteroids (LICIACube), της Ιταλικής διαστημικής υπηρεσίας

Δείτε επίσης: Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη – Θα ζήσουμε, λέει η NASA

7 μ.μ. EST (1200 GMT Τρίτη, 23 Νοεμβρίου) – Συνέντευξη τύπου της DART πριν από την κυκλοφορία στην τηλεόραση της NASA με τους ακόλουθους συμμετέχοντες. Το κοινό μπορεί να κάνει ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το #AskNASA.

Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διαχειριστής, Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, Κεντρικά Γραφεία της NASA

Lindley Johnson, αξιωματικός πλανητικής άμυνας, Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA, Κεντρικά Γραφεία της NASA

Ed Reynolds, διευθυντής έργου DART, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins

Omar Baez, ανώτερος διευθυντής εκτόξευσης, Launch Services Program, Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα

Julianna Scheiman, διευθύντρια πολιτικών δορυφορικών αποστολών, SpaceX

Capt. Maximillian Rush, αξιωματικός καιρού, Space Launch Delta 30, Vandenberg Space Force Base

16:00. EST (2100 GMT) – NΑSA Science Live, με τους ακόλουθους συμμετέχοντες. Αυτή η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στα κανάλια Facebook, Twitter και YouTube του πρακτορείου. Τα μέλη του κοινού μπορούν να συμμετέχουν ζωντανά υποβάλλοντας ερωτήσεις στην ενότητα σχολίων των ροών ή χρησιμοποιώντας το #AskNASA.

Lori Glaze, διευθύντρια του Τμήματος Πλανητικής Επιστήμης της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA στα κεντρικά γραφεία της NΑSA

Nancy Chabot, επικεφαλής συντονισμού DART, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου John Hopkins

Joshua Ramirez Rodriguez, επικεφαλής μηχανικός ολοκλήρωσης υποσυστήματος τηλεπικοινωνιών και δοκιμών, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins

12:30 π.μ. EST (0530 GMT) – Ξεκινά η ζωντανή κάλυψη εκτόξευσης της NASA TV.

1:20 π.μ. EST (10:20 μ.μ. PST στις 23 Νοεμβρίου/0620 GMT) – Απογείωση της αποστολής DART.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS