ΑρχικήReviewsΟ επερχόμενος Intel Core i5-12400F φαίνεται πως έχει ισχυρή απόδοση

Ο επερχόμενος Intel Core i5-12400F φαίνεται πως έχει ισχυρή απόδοση


Ο επερχόμενος Core i5-12400F 12ης γενιάς της Intel μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους! Η τελευταία παρτίδα επεξεργαστών της Intel συνεχίζει να αποδεικνύει ότι ένα μικρότερο process node δεν είναι πάντα καλύτερο (αν και απαραίτητο). Ενώ το process node Intel 7 και η αρχιτεκτονική big.LITTLE έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στις σειρές προϊόντων Core i7 και i9, οι αυξημένες βελτιώσεις IPC και κόμβων του Alder Lake δίνουν στους μικρούς 6πύρηνους επεξεργαστές της Intel μια πολύ μεγάλη ώθηση.

Δείτε επίσης: Microsoft: Προβλήματα των Windows 11 με τα VirtualBox & Intel Killer

Το γαλλικό τεχνολογικό website Le Comptoir Du Hardware (The Hardware Counter) εξέτασε πρόσφατα αρκετούς επεξεργαστές Alder Lake, συγκρίνοντας την απόδοσή τους με άλλες προσφορές 10ης έως 12ης γενιάς καθώς και με τη σειρά Ryzen 5000 της AMD. Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην κριτική τους ήταν η αξιοσημείωτη απόδοση του i5-12400F, ενός επεξεργαστή έξι core/έξι thread που δεν περιλαμβάνει τους τυπικούς πυρήνες απόδοσης Alder Lake.

Η απόδοση του 12400F που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει σε συνθετικά benchmarks, όπως το Cinebench R23, ήταν εκπληκτικά καλή. Η απόδοση ενός πυρήνα φέρεται να ξεπέρασε τα SKU 10ης και 11ης γενιάς της Intel, συμπεριλαμβανομένων των 10900K και 11900K. Η απόδοση πολλαπλών πυρήνων ήταν αναμενόμενα χαμηλότερη από πολλές από τις άλλες CPU λόγω του χαμηλότερου αριθμού πυρήνων και νημάτων. Παρόλα αυτά, το i5-12400F κατάφερε να πετύχει καλύτερα από τον εξαπύρηνο Ryzen 5600X σε πολλές από τις δοκιμές.

Δείτε επίσης: Mac apps και Intel: Επηρεάζονται από σφάλμα μνήμης εφαρμογών

Intel Core i5-12400F
Ο επερχόμενος Intel Core i5-12400F φαίνεται πως έχει ισχυρή απόδοση

Οι δοκιμές παιχνιδιών ήταν παντού ευνοϊκές, με την απόδοση 1080p συγκρίσιμη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πιο μπροστά από τις προηγούμενες γενιές της Intel, τον 8-πύρηνο 5800X της AMD, ακόμη και τον 12-πύρηνο 5900X.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας τυπικά και “AAA benchmarking titles”, συμπεριλαμβανομένων των Anno 1800, Cyberpunk 2077 και Far Cry 6. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη clock speed και τη συμπεριφορά ενίσχυσης του 12400F engineering sample (ES) που δοκιμάστηκε. Αυτό που λείπει από τον 6πύρηνο επεξεργαστή σε “pure muscle” αναπληρώνεται από τις αυξημένες οδηγίες της νέας αρχιτεκτονικής ανά κύκλο.

Intel Core i5-12400F

Δείτε επίσης: Ο CEO της Intel δεσμεύεται να «προκαλέσει» τη Nvidia

Είναι δύσκολο να γίνει κάποιος προσδιορισμός με βάση τη δοκιμή ενός επεξεργαστή ES από ένα outlet, αλλά το γεγονός ότι τα ευρήματα του Hardware Counter μοιάζουν πολύ με αυτά που διέρρευσε το Bilibili νωρίτερα μέσα στην χρονιά είναι ένας πολλά υποσχόμενος δείκτης. Εάν η Intel συνδυάσει αυτήν την πιθανή απόδοση με μια ελκυστική τιμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το 12400K να “προσγειωθεί” σε περισσότερες από μερικές εγκαταστάσεις gaming σε όλο τον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS