ΑρχικήinetiPhone & Apple Watches: Θα μπορούν να εντοπίσουν ένα τροχαίο ατύχημα

iPhone & Apple Watches: Θα μπορούν να εντοπίσουν ένα τροχαίο ατύχημα

Η Apple σχεδιάζει μια νέα δυνατότητα για τα iPhone και τα Apple Watches που θα επιτρέπει στις συσκευές να ανιχνεύουν εάν εμπλέκεστε σε τροχαίο ατύχημα και να καλούν αυτόματα το 911 για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Rolfe Winkler της Wall Street Journal.

Δείτε επίσης: iOS 15.1: Τα iPhone εξακολουθούν να είναι ευάλωτα σε δύο zero-day ευπάθειες;

iPhone apple Watches τροχαίο

Δείτε επίσης: Τέλος το WhatsApp από σήμερα σε πολλές Android συσκευές και iPhone

Η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τη λειτουργία «ανίχνευσης σύγκρουσης» το 2022, υποστηρίζει η έκθεση, επικαλούμενη έγγραφα της εταιρείας και άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το χαρακτηριστικό θα χρησιμοποιεί αισθητήρες iPhone και Apple Watch όπως το επιταχυνσιόμετρο για να “εντοπίζει τροχαία ατυχήματα όταν συμβαίνουν” εν μέρει μετρώντας μια ξαφνική αύξηση στη βαρυτική δύναμη, πιο γνωστή ως g-force, κατά την πρόσκρουση.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η Apple δοκίμασε τη λειτουργία τον περασμένο χρόνο συλλέγοντας δεδομένα που κοινοποιήθηκαν ανώνυμα από χρήστες iPhone και Apple Watch και οι συσκευές έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια ύποπτες κρούσεις οχημάτων. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό στις δοκιμές, η έκθεση προειδοποιεί ότι η Apple θα μπορούσε να επιλέξει να μην το κυκλοφορήσει.

Από την έκθεση:

Τα προϊόντα της Apple έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια ύποπτες συγκρούσεις οχημάτων, εκ των οποίων περισσότερες από 50.000 περιελάμβαναν κλήση στο 911.

Η Apple χρησιμοποιεί τα δεδομένα κλήσης 911 για να βελτιώσει την ακρίβεια του αλγόριθμου ανίχνευσης σύγκρουσης, καθώς μια κλήση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με πιθανή πρόσκρουση δίνει στην Apple περισσότερη σιγουριά ότι είναι όντως τροχαίο, αναφέρουν τα έγγραφα.

Δείτε επίσης: Κάμερα iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε το αυτόματο Night Mode

Η λειτουργία ακούγεται παρόμοια με το Fall Detection στα Apple Watches, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει εάν ο χρήστης βιώσει μια δύσκολη πτώση και να καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν ο χρήστης υποδείξει ότι όντως είναι καλά και δεν χρειάζεται βοήθεια.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS