ΑρχικήinetBrave: Εγκαταλείπει την Google για τη δική του μηχανή αναζήτησης

Brave: Εγκαταλείπει την Google για τη δική του μηχανή αναζήτησης

Ο Brave Browser αντικατέστησε την αναζήτηση Google, με το δικό του Brave Search, το οποίο επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για νέους χρήστες σε πέντε περιοχές.

Brave

Δείτε επίσης: Brave Search με anti-tracking δυνατότητες: Κυκλοφορεί η public beta του

Το Brave είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στο Chromium και εστιάζει στην ιδιωτικότητα των χρηστών, αποκλείοντας αυτόματα τις διαφημίσεις και αφαιρώντας τις λειτουργίες παραβίασης απορρήτου που είναι ενσωματωμένες στο Chromium.

Μέχρι τώρα, το Βrave χρησιμοποιούσε το Google ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, η Google είναι γνωστή για την παρακολούθηση της δραστηριότητας, της συμπεριφοράς και των ενδιαφερόντων των χρηστών, καθιστώντας την ακατάλληλη για ένα πρόγραμμα περιήγησης με επίκεντρο την ιδιωτικότητα.

Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Brave Search που επικεντρώνεται στην ιδιωτικότητα έχει γίνει πλέον η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για νέους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Brave Search αντικαθιστά επίσης το Qwant στη Γαλλία και το DuckDuckGo στη Γερμανία.

Η σημερινή ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης Brave desktop (έκδοση 1.31), καθώς και η εφαρμογή Brave Android (έκδοση 1.31)* και η εφαρμογή Brave iOS (έκδοση 1.32) προσφέρουν αυτόματα το Brave Search ως προεπιλογή για νέους χρήστες σε αυτές τις πέντε χώρες, με πλήρως τοπικές εκδόσεις σε μη αγγλικές τοποθεσίες“, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Δείτε ακόμα: Chrome, Firefox, Safari, Edge & Brave: Ποιες ρυθμίσεις να αλλάξετε για να ενισχύσετε το απόρρητο;

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να επιλέξουν μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης εάν το προτιμούν, από τις ρυθμίσεις των μηχανών αναζήτησης.

μηχανή αναζήτησης

Το Brave Search ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 22 Ιουνίου 2021 και χρησιμοποιεί το δικό του ανεξάρτητο ευρετήριο αναζήτησης και μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας:

Απόρρητο: Δεν υπάρχει παρακολούθηση ή προφίλ χρηστών.

Προτεραιότητα στο χρήστη: Ο χρήστης έρχεται πρώτος, όχι οι βιομηχανίες διαφήμισης και δεδομένων.

Ανεξαρτησία: Το Βrave έχει το δικό του ευρετήριο αναζήτησης για να απαντά σε κοινά ερωτήματα, ιδιωτικά, χωρίς να βασίζεται σε άλλους παρόχους.

Επιλογή: Επιλογές για πληρωμένη αναζήτηση χωρίς διαφημίσεις και αναζήτηση με υποστήριξη διαφημίσεων.

Διαφάνεια: Δεν υπάρχουν μυστικές μέθοδοι ή αλγόριθμοι για αποτελέσματα μεροληψίας και τα ανοιχτά μοντέλα κατάταξης έχουν επιμεληθεί από την κοινότητα για να διασφαλιστεί η διαφορετικότητα και να αποφευχθούν αλγοριθμικές προκαταλήψεις και απόλυτη λογοκρισία.

Απρόσκοπτη λειτουργία: Η καλύτερη στην κατηγορία ενσωμάτωση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της αναζήτησης, χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητο, από την εξατομίκευση στα άμεσα αποτελέσματα καθώς και ο τύπος χρήστη.

Openness: Το Brave Search θα είναι σύντομα διαθέσιμο για να τροφοδοτήσει κι άλλες μηχανές αναζήτησης.

Δείτε επίσης: DuckDuckGo, Brave και Vivaldi μπλοκάρουν το FLoC της Google

Αυτές οι δυνατότητες απορρήτου φαίνεται να έχουν απήχηση στους χρήστες καθώς έχουν αυξηθεί σε 80 εκατομμύρια το μήνα από την έναρξη τον Ιούνιο.

Ενώ το Brave Search δεν προβάλλει διαφημίσεις αυτήν τη στιγμή, σύντομα θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Το Brave δηλώνει ότι θα προσφέρουν μια premium έκδοση χωρίς διαφημίσεις στο μέλλον, αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος της υπηρεσίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS