ΑρχικήinetAmazon: Κατηγορείται για παραπλάνηση της αντιμονοπωλιακής επιτροπής

Amazon: Κατηγορείται για παραπλάνηση της αντιμονοπωλιακής επιτροπής

Μέλη του Κογκρέσου κατηγόρησαν την Amazon για παραπλάνηση της αντιμονοπωλιακής επιτροπής, αφού διάφορες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε δεδομένα πωλητών τρίτων για να αντιγράψει προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα υποστήριζε τα δικά της προϊόντα έναντι άλλων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Amazon

Δείτε επίσης: Amazon: Ομαδική προσέγγιση σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία

Μεταξύ των αναφορών είναι ισχυρισμοί του Reuters, ότι η Amazon πραγματοποίησε μια συστηματική εκστρατεία δημιουργίας knockoffs και χειραγώγησης αποτελεσμάτων αναζήτησης, για να ενισχύσει τις δικές της σειρές προϊόντων στην Ινδία, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες αγορές της εταιρείας.

Τα μέλη του Κογκρέσου δήλωσαν τη Δευτέρα ότι οι πληροφορίες από αυτές τις αναφορές είναι αντιφατικές με τις καταθέσεις της Amazοn στην αντιμονοπωλιακή υποεπιτροπή της Δικαστικής Επιτροπής. Η δικαστική επιτροπή διεξάγει τη διμερή αντιμονοπωλιακή έρευνα από το 2019.

Τα στελέχη της Amazon, το 2019 και το 2020, εμφανίστηκαν ενώπιον της αντιμονοπωλιακής υποεπιτροπής και δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησε συγκεκριμένα δεδομένα πωλητή για να δημιουργήσει τα δικά της προϊόντα ιδιωτικής μάρκας. Στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Amazοn και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Jeff Bezos, κατέθεσαν επίσης ότι οι κατατάξεις αναζήτησης της Amazon δεν έχουν σχεδιαστεί για να ευνοούν τα δικά της προϊόντα.

Δείτε ακόμα: Amazon: Χαλαρώνει κι άλλο τους ελέγχους υπαλλήλων για χρήση κάνναβης

αντιμονοπωλιακή επιτροπή

Σε μια επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Andy Jassy, ​​πέντε μέλη του Κογκρέσου που βρίσκονται στην αντιμονοπωλιακή επιτροπή δήλωσαν ότι η Amazon έχει παραπλανήσει την έρευνα της επιτροπής για τον ανταγωνισμό στις ψηφιακές αγορές.

Στην καλύτερη περίπτωση, αυτή η αναφορά επιβεβαιώνει ότι οι εκπρόσωποι της Amazon παραπλάνησαν την Επιτροπή. Στη χειρότερη περίπτωση, αποδεικνύει ότι μπορεί να είπαν ψέματα στο Κογκρέσο για πιθανή παραβίαση του ομοσπονδιακού ποινικού δικαίου“, έγραψαν τα μέλη του Κογκρέσου στην επιστολή.

Υπό το φως των αντιφατικών μαρτυριών, τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την εταιρεία να διευκρινίσει το αρχείο και να παράσχει έγγραφα και άλλα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την προηγούμενη μαρτυρία και δηλώσεις της Amazοn στην επιτροπή.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε για ψεύτικες κριτικές προϊόντων σε Amazon και άλλα sites;

Η Amazon έχει προθεσμία έως την 1η Νοεμβρίου για να παράσχει αυτά τα έγγραφα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS