ΑρχικήinetΚι άλλη whistleblower θέλει να καταθέσει εναντίον του Facebook

Κι άλλη whistleblower θέλει να καταθέσει εναντίον του Facebook

Η Sophie Zhang, η οποία δήλωσε ότι ένιωθε ότι είχε «λερώσει τα χέρια της με αίμα» μετά τη δουλειά της στο Facebook, είναι πρόθυμη να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για τον πρώην εργοδότη της, είπε στο CNN την Κυριακή. Είπε ότι είχε επίσης μεταβιβάσει έγγραφα σχετικά με την εταιρεία σε αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου.

facebook

Δείτε επίσης: Ο Mark Zuckerberg υπερασπίζεται το Facebook μετά τις κατηγορίες της Whistleblower

Η Zhang, η οποία εργάστηκε ως επιστήμονας δεδομένων για την εταιρεία για σχεδόν τρία χρόνια, έγραψε ένα μακροσκελές σημείωμα όταν απολύθηκε από το Facebook πέρυσι, αναφέροντας πως πιστεύει ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το μίσος και την παραπληροφόρηση, ιδιαίτερα σε μικρότερες και αναπτυσσόμενες χώρες. Η Zhang είπε ότι η εταιρεία της είπε ότι απολύθηκε λόγω προβλημάτων απόδοσης.

Μιλώντας στο CNN από το σπίτι της στο Bay Area την Κυριακή, η Zhang είπε ότι φαίνεται να υπάρχει διμερής υποστήριξη για ενέργειες που σχετίζονται με την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, μετά από τη μαρτυρία της whistleblower Frances Haugen, σε υποεπιτροπή της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Facebook Whistleblower: Κατηγορεί την εταιρεία για κερδοσκοπία

Η Zhang είπε ότι παρέδωσε πληροφορίες για το Facebook στις αρχές. “Παρέδωσα λεπτομερή τεκμηρίωση σχετικά με πιθανές εγκληματικές παραβιάσεις σε μία αμερικανική υπηρεσία επιβολής του νόμου. Κατάλαβα ότι η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη“, έγραψε στο Twitter.

Αρνήθηκε να μοιραστεί τις πληροφορίες που είχε δώσει ή σε ποια υπηρεσία, όταν ρωτήθηκε από το CNN. Εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα προσθέτοντας: «Το FBI δεν επιβεβαιώνει, διαψεύδει ή σχολιάζει με άλλο τρόπο πληροφορίες ή συμβουλές που μπορεί να λάβουμε από το κοινό».

whistleblower

Κεντρικό στοιχείο των ισχυρισμών της Zhang για το Facebook είναι ότι δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την κατάχρηση της πλατφόρμας του σε χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Περίπου το 90% των μηνιαίων ενεργών χρηστών του Facebook βρίσκονται εκτός ΗΠΑ και Καναδά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεσή του.

Δείτε επίσης: Facebook: Πτώση στις μετοχές μετά τη διακοπή υπηρεσιών και τις αποκαλύψεις της Haugen

Ένας εκπρόσωπος του Facebook απέρριψε τη συγκεκριμένη κατηγορία τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην ασφάλεια τα τελευταία χρόνια.

«Απορρίψαμε επίσης πάνω από 150 δίκτυα που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τη δημόσια συζήτηση από το 2017 και προέρχονται από περισσότερες από 50 χώρες, με την πλειοψηφία να προέρχεται ή να επικεντρώνεται εκτός των ΗΠΑ. Το ιστορικό μας δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε καταχρήσεις στο εξωτερικό με την ίδια ένταση που εφαρμόζουμε στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS