ΑρχικήinetΗλεκτρονικά χωρίς μπαταρίες μπορεί να μειώσουν τα ηλεκτρικά απόβλητα

Ηλεκτρονικά χωρίς μπαταρίες μπορεί να μειώσουν τα ηλεκτρικά απόβλητα

Ερευνητές αποκάλυψαν ένα πρωτοποριακό σύστημα, που επιτρέπει στις ηλεκτρονικές συσκευές να λειτουργούν χωρίς μπαταρίες, πράγμα που θα τις κάνει να λειτουργούν για πάντα.

Δείτε επίσης: Μπαταρίες smartphone/laptops θα φορτίζουν σε 5 λεπτά

χωρίς μπαταρίες

Μηχανικοί υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Northwestern και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ ανέπτυξαν την τεχνολογία συλλογής ενέργειας BFree, προκειμένου να λειτουργούν οι συσκευές χωρίς μπαταρία, μόνο με διαλείπουσα εισροή ενέργειας.

Η ίδια ομάδα παρουσίασε στο παρελθόν το πρώτο Game Boy χωρίς μπαταρία στον κόσμο πέρυσι, το οποίο τροφοδοτείται με ενέργεια που συλλέγεται από τον χρήστη όταν πατάει τα κουμπιά για να παίξει.

Οι μηχανικοί ελπίζουν ότι το καινοτόμο σύστημα BFree θα βοηθήσει στην μείωση των τεράστιων ποσοτήτων νεκρών μπαταριών που καταλήγουν ως ηλεκτρονικά απόβλητα σε όλο τον κόσμο.

Θα επιτρέψει επίσης στους ερασιτέχνες χομπίστες και σε όσους βρίσκονται μέσα στο Maker Movement να δημιουργήσουν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς μπαταρίες.

Δείτε ακόμα: Δεν έχετε μπαταρία για το GPS του smartphone; Δοκιμάστε το IndiaNavi!

Αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν αδύνατο για τους χομπίστες να αναπτύξουν συσκευές με υλικό χωρίς μπαταρία, έτσι θέλαμε να κάνουμε την πλατφόρμα μας προσιτή στο ευρύ κοινό“, δήλωσε ο Josiah Hester, επίκουρος καθηγητής ηλεκτρικής και μηχανικής υπολογιστών στο Northwestern University, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

«Οι κατασκευαστές σε όλο το Διαδίκτυο ρωτούν πώς να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους. Κάνουν λάθος ερώτηση. Θέλουμε να ξεχάσουν την μπαταρία και αντ ‘αυτού να σκεφτούν πιο βιώσιμους τρόπους παραγωγής ενέργειας.»

ηλεκτρονικά

Για να λειτουργεί συνεχώς μόνο με διαλείπουσα ενέργεια, όπως ο ήλιος όταν μπαίνει πίσω από ένα σύννεφο και δεν τροφοδοτεί πλέον έναν ηλιακό πίνακα, το σύστημα BFree απλώς διακόπτει τους υπολογισμούς που εκτελεί χωρίς να χάνει μνήμη ή να χρειάζεται να εκτελέσει μια μεγάλη λίστα λειτουργιών, πριν την επανεκκίνησή του όταν επιστρέψει το ρεύμα.

Η τεχνολογία εντάσσεται σε μια νέα τάση γνωστή ως πανταχού παρούσα υπολογιστική, η οποία στοχεύει να καταστήσει το computing διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος μέσω έξυπνων συσκευών και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT).

Δείτε επίσης: Τα bugs BadAlloc εκθέτουν εκατομμύρια IoT συσκευές σε hijack

Η έρευνα αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα παρακάμπτοντας την ανάγκη για μπαταρία και τη σχετική φόρτιση και αντικατάσταση που τη συνοδεύει.

Επίσης η χρήση λιγότερων μπαταριών σημαίνει και μείωση των απόβλητων και επομένως μικρότερη οικολογική καταστροφή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS