ΑρχικήUpdatesMicrosoft accounts: Μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς password

Microsoft accounts: Μπορείτε να συνδεθείτε χωρίς password

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει την υποστήριξη σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης τις επόμενες εβδομάδες, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδεθούν στα accounts της Microsoft χωρίς να χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Patch Tuesday Σεπτεμβρίου 2021: Η Microsoft διορθώνει κρίσιμα bugs

Microsoft accounts

Δείτε επίσης: Οι νέες επιθέσεις Zloader απενεργοποιούν το Microsoft Defender Antivirus

Η εταιρεία επέτρεψε για πρώτη φορά στους εμπορικούς πελάτες να αναπτύξουν έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης στα περιβάλλοντά τους τον Μάρτιο του 2021 μετά από μια σημαντική ανακάλυψη που έγινε το 2020 κατά την οποία η Microsoft ανέφερε ότι πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες συνδέονταν στους λογαριασμούς τους στο Azure Active Directory και στη Microsoft χωρίς να χρησιμοποιούν κωδικό πρόσβασης.

Κυκλοφορία σε όλους τους λογαριασμούς της Microsoft

Από σήμερα, η Redmond ανακοίνωσε ότι οι χρήστες δεν απαιτείται πλέον να έχουν κωδικό πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Αντ ‘αυτού, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της εφαρμογής Microsoft Authenticator, του Windows Hello, ενός κλειδιού ασφαλείας ή κωδικών επαλήθευσης τηλεφώνου/email για να συνδεθούν σε εφαρμογές και υπηρεσίες Microsoft Edge ή Microsoft 365.

Όπως πρόσθεσε ο Vasu Jakkal της Microsoft, οι απειλητικοί φορείς χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης ως το αρχικό διάνυσμα επίθεσης στις περισσότερες επιθέσεις σε λογαριασμούς επιχειρήσεων και καταναλωτών. Η Microsoft εντοπίζει 579 επιθέσεις-password κάθε δευτερόλεπτο, με συνολικά 18 δισεκατομμύρια περιστατικά κάθε χρόνο.

“Μία από τις πρόσφατες έρευνές μας διαπίστωσε ότι το 15 τοις εκατό των ανθρώπων χρησιμοποιούν τα ονόματα των κατοικίδιων ζώων τους για κωδικό πρόσβασης. Άλλες κοινές απαντήσεις περιελάμβαναν τα ονόματα μελών της οικογένειας και σημαντικές ημερομηνίες όπως τα γενέθλια”, είπε ο Jakkal.

«Βρήκαμε επίσης ότι 1 στους 10 ανθρώπους παραδέχτηκε ότι ξαναχρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης σε ιστότοπους και το 40 % δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο για τους κωδικούς πρόσβασής του, όπως το Φθινόπωρο2021, που τελικά γίνεται Χειμώνας2021 ή Άνοιξη2022».

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει τις υπόλοιπες ευπάθειες Windows PrintNightmare

Τι πρέπει να κάνετε για να μην χρησιμοποιήσετε κωδικούς πρόσβασης

Για να ξεκινήσετε τη σύνδεση στον λογαριασμό σας Microsoft χωρίς κωδικό πρόσβασης, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Microsoft Authenticator και να τη συνδέσετε με τον προσωπικό σας Microsoft λογαριασμό.

Στη συνέχεια, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του Microsoft λογαριασμού σας, να συνδεθείτε και να ενεργοποιήσετε το “Passwordless Account” στην ενότητα Advanced Security Options > Additional Security Options.

Τα τελευταία βήματα απαιτούν να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη και να εγκρίνετε την ειδοποίηση που εμφανίζεται από την εφαρμογή Authenticator.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της μεθόδου σύνδεσης χωρίς password διατίθενται στον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS