ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware ανάγκασε το Πανεπιστήμιο Howard να ακυρώσει μαθήματα

Επίθεση ransomware ανάγκασε το Πανεπιστήμιο Howard να ακυρώσει μαθήματα

Ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πανεπιστήμιο Howard, αναγκάστηκε να ακυρώσει τα μαθήματά του την Τρίτη, αφού έπεσε θύμα επίθεσης ransomware.

Δείτε επίσης: Οι servers του REvil ransomware “ξαναεπιστρέφουν” μυστηριωδώς

Πανεπιστήμιο Howard

Η επίθεση έκλεισε το Wi-Fi της πανεπιστημιούπολης και ορισμένοι υπάλληλοι έλαβαν εντολή να μην εμφανιστούν στη δουλειά τους, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Howard τη Δευτέρα. Τα προσωπικά μαθήματα θα συνεχιστούν την Τετάρτη, αλλά τα διαδικτυακά μαθήματα παραμένουν ακυρωμένα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη.

Οι επιθέσεις ransomware έχουν γίνει μάστιγα τα τελευταία χρόνια και τα πανεπιστήμια αποτελούν από τους πιο ελκυστικούς στόχους για τους κυβερνοεγκληματίες. Οι hackers κατάφεραν να μολύνουν τουλάχιστον 19 κολέγια και πανεπιστήμια μόνο το 2021, σύμφωνα με τον Allan Liska, αναλυτή στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future. Σε τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις στις ΗΠΑ φέτος, σχολεία αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα μαθήματά τους για τουλάχιστον μία ημέρα.

Δείτε ακόμα: Σφάλμα zero-day RCE επιτρέπει την στόχευση χρηστών Office

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν ransomware για να εισβάλουν στα δίκτυα υπολογιστών ενός θύματος και να κλειδώσουν αρχεία σε όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές και στη συνέχεια να ζητήσουν χρήματα σε αντάλλαγμα για έναν κωδικό επαναφοράς τους.

ransomware

Πολλοί hacker ransomware απειλούν επίσης να δημοσιεύσουν αρχεία που έχουν κλέψει εάν δεν λάβουν τα λύτρα που ζητούν. Μέχρι στιγμής, το πανεπιστήμιο δεν έχει «καμία ένδειξη ότι οι προσωπικές πληροφορίες έχουν παραβιαστεί ή κλαπεί», δήλωσε το Howard στην ανακοίνωσή του. Η έρευνά του είναι σε εξέλιξη ωστόσο και η ταυτοποίηση του πλήρους επιπέδου του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει οι hackers μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες.

Το Howard δήλωσε ότι η ομάδα πληροφορικής της, παρατήρησε για πρώτη φορά ζητήματα την Παρασκευή. Αυτό είναι σύνηθες για τους hacker ransomware, οι οποίοι συχνά προγραμματίζουν τις επιθέσεις τους να ξεκινούν στην αρχή του Σαββατοκύριακου ή των διακοπών, όταν είναι πιθανό να υπάρχουν λιγότεροι υπάλληλοι που θα μπορούσαν να τους σταματήσουν. Από τότε το πανεπιστήμιο ειδοποίησε την ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου.

Δείτε επίσης: Το McDonald’s διαρρέει τα credentials της database Monopoly VIP

Το Wi-Fi της πανεπιστημιούπολης του Howard εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας, αλλά το πανεπιστήμιο εργάζεται για την εφαρμογή συστήματος αντικατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανέφερε την Τρίτη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS