ΑρχικήinetBitcoin: Υποβάλλεται στο σημαντικότερο τεστ εξαιτίας του Ελ Σαλβαδόρ

Bitcoin: Υποβάλλεται στο σημαντικότερο τεστ εξαιτίας του Ελ Σαλβαδόρ

Το Bitcoin υποβάλλεται στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο τεστ στην 12ετή ιστορία του, καθώς το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που το υιοθέτει ως νόμιμο νόμισμα.

Bitcoin

Δείτε επίσης: Amazon: Διαψεύδει ότι θα αρχίσει να δέχεται το Bitcoin για πληρωμές

Τόσο οι λάτρεις όσο και οι επικριτές των κρυπτονομισμάτων θα παρακολουθούν το πείραμα για να διαπιστώσουν εάν σημαντικός αριθμός ανθρώπων θα θέλει να συναλλάσσεται με το Bitcoin όταν κυκλοφορεί παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο και αν θα φέρει οφέλη στην εξαθλιωμένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Η χώρα αγόρασε 400 bitcoins πριν από την κυκλοφορία, με αγοραία αξία περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές. Η χώρα σχεδιάζει να αγοράσει “πολλά περισσότερα”, είπε ο Πρόεδρος Nayib Bukele μέσω Twitter, αφού αγόρασε την πρώτη παρτίδα των 200.

Εάν το πείραμα είναι επιτυχές, άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ. Η υιοθέτησή του θα πάρει μια αρχική ώθηση από το κυβερνητικό πορτοφόλι Bitcoin Chivo, το οποίο είναι προφορτωμένο με το νόμισμα αξίας 30 δολαρίων για τους χρήστες που εγγράφονται με τον αριθμό ταυτότητας τους.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποδεχτούν το Bitcoin σε αντάλλαγμα για αγαθά και υπηρεσίες και η κυβέρνηση θα το δεχτεί για πληρωμές φόρων. Το σχέδιο είναι “πνευματικό παιδί” του 40χρονου προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος λέει ότι θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα καταστήσει φθηνότερη την αποστολή εμβασμάτων.

Δείτε επίσης: Bitcoin: Ανέβηκε σημαντικά καθώς η Amazon αναζητά ειδικό σε κρυπτονομίσματα και blockchain

ATM για Bitcoin

Η διοίκηση του Bukele έχει εγκαταστήσει 200 ​​Bitcoin ATM σε όλη τη χώρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανταλλαγή του κρυπτονομίσματος με αμερικανικά δολάρια. Το υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε ένα ταμείο 150 εκατομμυρίων δολαρίων στην κρατική τράπεζα Banco de Desarrollo de la Republica de El Salvador, Bandesal, για να υποστηρίξει τις συναλλαγές.

Το δολάριο θα παραμείνει το εθνικό νόμισμα για λογιστικούς σκοπούς και οι έμποροι που είναι τεχνολογικά αδύναμοι να λάβουν το ηλεκτρονικό νόμισμα θα απαλλαγούν από τον νόμο, δήλωσε η κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Elon Musk: «Επενδύω στο Bitcoin και θέλω να το δω να πετυχαίνει»

Δημόσιος σκεπτικισμός

Ενώ ο ίδιος ο Bukele απολαμβάνει βαθμολογίες αποδοχής άνω του 80%, μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Universidad Centroamericana Jose Simeon Canas του Ελ Σαλβαδόρ διαπίστωσε ότι ο νόμος του για το Bitcoin δεν είναι ευρέως δημοφιλής. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο νόμος πρέπει να καταργηθεί, ενώ πάνω από το 70% δήλωσαν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν τα δολάρια.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε για τους κινδύνους χρήσης του Bitcoin, το οποίο έχασε σχεδόν τη μισή του αξία από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, και η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ να βοηθήσει την κυβέρνηση να το υιοθετήσει, επικαλούμενο μειονεκτήματα για το περιβάλλον.

Πηγή πληροφοριών: bloomberg.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS