ΑρχικήinetΝέα Υόρκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους

Νέα Υόρκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους

Η Νέα Υόρκη πρόκειται να γίνει πολύ λιγότερο φιλόξενη σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε σχέδια για τη θέσπιση μιας σαρωτικής εντολής που θα απαιτούσε από τους ανθρώπους να είναι τουλάχιστον μερικώς εμβολιασμένοι για να μπουν σε γυμναστήρια, εστιατόρια σε εσωτερικούς χώρους και άλλες δημόσιες εσωτερικές δραστηριότητες, καθώς και να εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Οι απαιτήσεις, οι πρώτες στο είδος τους στις ΗΠΑ, θα βασίζονται σε υπάρχουσες μορφές αποδείξεων εμβολιασμού καθώς και σε ένα σύστημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την πόλη.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκαν ξανά κρούσματα Covid-19 στην Γουχάν – Τεστ σε όλους

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη: Θα πρέπει να είστε εμβολιασμένοι για να μπείτε σε εσωτερικούς χώρους

Δείτε επίσης: COVIDSafe: Το app ανίχνευσης COVID-19 συνεχίζει να χρησιμοποιείται

Η εντολή, που αναφέρθηκε λεπτομερώς από τον de Blasio κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, θα ζητήσει από άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολίου να προσκομίσουν αποδείξεις εμβολιασμού κατά την είσοδό τους σε γυμναστήρια, εστιατόρια και εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας. Αυτή η απόδειξη μπορεί να έρθει με τη μορφή της χάρτινης κάρτας εμβολιασμού που δόθηκε στους ανθρώπους μετά την πρώτη τους δόση, αλλά μπορεί επίσης να προέλθει από υπάρχουσες εφαρμογές ψηφιακής επαλήθευσης, όπως το Excelsior πάσο της Νέας Υόρκης ή η προσφάτως εμφανιζόμενη εφαρμογή της πόλης. Οι πλήρεις λεπτομέρειες της εντολής είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με τον Bill de Blasio, θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 16 Αυγούστου και η πλήρης επιβολή θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Ο μόνος τρόπος για να μπείτε σε αυτά τα καταστήματα σε εσωτερικούς χώρους θα είναι εάν έχετε εμβολιαστεί, τουλάχιστον με την πρώτη δόση», δήλωσε ο de Blasio κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Ο στόχος εδώ είναι να τους πείσουμε όλους ότι ήρθε η ώρα. Αν θέλουμε να σταματήσουμε την μετάλλαξη Delta, η ώρα είναι τώρα. Και αυτό σημαίνει να εμβολιαστούμε τώρα».

Δείτε επίσης: COVID-19 Ιρλανδία: Εκτός λειτουργίας υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού λόγω data breach

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι τοπικές κυβερνήσεις και τμήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχουν αρχίσει να προτείνουν τις δικές τους απαιτήσεις για εμβολιασμό, αλλά αυτή είναι η πιο εκτεταμένη εντολή που έχει εφαρμοστεί από μια πόλη στις ΗΠΑ μέχρι τώρα. Τον περασμένο μήνα, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που θέσπισε παρόμοιους περιορισμούς στις εσωτερικές δραστηριότητες για τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο στα τέλη του περασμένου μήνα.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS