ΑρχικήinetΚίνα: Ο πόλεμος με το bitcoin έφτασε σε νέο επίπεδο

Κίνα: Ο πόλεμος με το bitcoin έφτασε σε νέο επίπεδο

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δήλωσε την Τρίτη ότι ζήτησε το κλείσιμο μιας εταιρείας που «υποψιάστηκε ότι παρέχει υπηρεσίες λογισμικού για συναλλαγές εικονικού νομίσματος». Η δήλωση, που εκδόθηκε από το γραφείο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας του Πεκίνου, προειδοποίησε επίσης τα ιδρύματα να μην παρέχουν άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επιχειρηματικών χώρων ή μάρκετινγκ.

bitcoin Κίνα

Δείτε επίσης: Η Κίνα κατασκευάζει 100 νέα σιλό πυρηνικών πυραύλων

Το χτύπημα ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι κάτι νέο στη χώρα.

Το 2013, η Κίνα διέταξε τρίτους παρόχους πληρωμών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το bitcoin. Οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν τις πωλήσεις το 2017 και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στοχεύουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων το 2019.

Αλλά συνήθως, κάθε φορά που το Πεκίνο επιτίθεται στη βιομηχανία των ψηφιακών νομισμάτων, αναγκάζεται στη συνέχεια να μαλακώσει τη στάση του. Αυτή τη φορά, ωστόσο, φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Τον Μάιο, η Κίνα απαγόρευσε σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα. Τον Ιούνιο, έγιναν μαζικές συλλήψεις στην Κίνα ατόμων που χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα με κακόβουλους τρόπους. Τον ίδιο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές αύξησαν την πίεση στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις πληρωμών να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και το Weibo, το Twitter της Κίνας, ανέστειλε λογαριασμούς που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Δείτε ακόμα: Hacker πουλάει στο Dark Web τα data 538 εκατομμυρίων χρηστών του Weibo

Representations of Bitcoin cryptocurrency are seen in front of an image of Chinese flags in this illustration picture taken June 2, 2021. REUTERS/Florence Lo/Illustration

 «Η κυβέρνηση της Κίνας κάνει ό, τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα εξαφανιστούν από τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά συστήματα και την οικονομία», δήλωσε ο Fred Thiel, Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon Digital Holdings και μέλος του Συμβουλίου Mining Bitcoin.

Γιατί λοιπόν η Κίνα έχει κηρύξει ουσιαστικά πόλεμο στα κρυπτονομίσματα το 2021;

«Αναρωτιόμαστε όλοι», δήλωσε ο Nic Carter, ιδρυτικός συνεργάτης του Castle Island Ventures.

Μια θεωρία είναι ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου νόμου και τάξης πριν από την εκατοστή επέτειο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος φέτος.

«Καταστρέφουν κάθε είδους ανεπιθύμητη συμπεριφορά», είπε ο Carter.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση «Card Broken» – Κίνα: Συλλήψεις 1.100 ατόμων για ξέπλυμα χρήματος με κρυπτονομίσματα

Το Crypto έχει γίνει από καιρό συνώνυμο με το έγκλημα στην ηπειρωτική χώρα.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η Κίνα ανοίγει τον δρόμο για το δικό της ψηφιακό νόμισμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014. Το πιο πιθανό κίνητρο, σύμφωνα με τον Carter, είναι ότι το Πεκίνο επιδιώκει να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων μέσω σταθερών νομισμάτων και κρυπτονομισμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS