ΑρχικήsecurityRansomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Μία ιδιωτική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε γραφεία του Κογκρέσου και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, υπέστη ransomware επίθεση, αποτελώντας έτσι μία ακόμη αμερικανική οντότητα που στόχευσαν χάκερς εν μέσω των εκκλήσεων του Λευκού Οίκου προς τις εταιρείες της χώρας για ενίσχυση της κυβερνοάμυνάς τους. Πρόκειται για την εταιρεία “iConstituent”, η οποία ανέφερε ότι το σύστημα e-newsletter της υπέστη ransomware επίθεση. Το περιστατικό ήρθε στο φως τη δημοσιότητας από το Punchbowl News.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το περιστατικό είχε αντίκτυπο στα δεδομένα του Κογκρέσου, σύμφωνα με αναφορές. Επιπλέον, έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η επίθεση δεν θα επηρεάσει τα δεδομένα του δικτύου και των γραφείων του Κογκρέσου.

Διαβάστε επίσης: Λευκός Οίκος: Καλεί τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά τις ransomware επιθέσεις

Ransomware επίθεση - εταιρεία  -Κογκρέσο
ΗΠΑ: Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο

Ο γερουσιαστής Rob Portman του Οχάιο, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δήλωσε σε ακρόαση στις 8 Ιουνίου ότι η είδηση του εν λόγω περιστατικού αποδεικνύει το εύρος των οντοτήτων που είναι ευάλωτες σε τέτοιες επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Portman ανέφερε τα εξής: «Μόλις σήμερα το πρωί, γνωστοποιήθηκε η είδηση ότι ένα constituent outreach services platform που χρησιμοποιούν περίπου 60 γραφεία στο Κογκρέσο, επλήγη από ransomware επίθεση. Όπως έχω πει στο παρελθόν, κανείς δεν είναι ασφαλής από αυτές τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων ημών.»

Δείτε ακόμη: Έξι ransomware συμμορίες έχουν «χτυπήσει» 292 οργανισμούς το 2021!

Ransomware επίθεση - εταιρεία - Κογκρέσο
ΗΠΑ: Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο

Η iConstituent δεν έχει παραθέσει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Το site της εταιρείας προσφέρει διάφορα εργαλεία για να βοηθήσει τους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής, πολιτειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να επικοινωνήσουν με τα μέλη, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος που επιτρέπει τη δημιουργία και τη διανομή ψηφιακών ενημερωτικών δελτίων και μίας πλατφόρμας για τη σύνδεση με τα μέλη και τη συνεργασία σε υποθέσεις. Μεταξύ των πελατών της iConstituent περιλαμβάνονται οι πολιτείες της Χαβάης, της Τζόρτζια και του Ιλινόις, καθώς και η πόλη του Λος Άντζελες, η Κρατική Συνέλευση και το Συνέδριο της Νέας Υόρκης.

Ransomware επίθεση - εταιρεία - Κογκρέσο
ΗΠΑ: Ransomware επίθεση έπληξε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο Κογκρέσο

Πρόταση: BlackCocaine ransomware: Το νέο malware στο τοπίο των απειλών

Η διοίκηση Biden προέτρεψε τις αμερικανικές εταιρείες να ενισχύσουν την άμυνα τους ενάντια στις κυβερνοαπειλές, αφού πολλές εταιρείες έχουν «χτυπηθεί» από cyberextortion ενέργειες που επηρέασαν υποδομές και απείλησαν τον εφοδιασμό τροφίμων των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Biden υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα εκτελεστική εντολή με στόχο την ενίσχυση της κυβερνοάμυνας του έθνους, μετά την κυβερνοεπίθεση που υπέστη η Colonial Pipeline, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χειριστεί τις έρευνες για ransomware με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS