ΑρχικήsecurityChildline tool: Τα παιδιά μπορούν να κάνουν report γυμνές photo

Childline tool: Τα παιδιά μπορούν να κάνουν report γυμνές photo

Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) που ανησυχούν ότι οι γυμνές τους photo και βίντεο ενδέχεται να καταλήξουν στο διαδίκτυο θα μπορούν να αναφέρουν το υλικό για να αποτρέψουν τη μεταφόρτωσή του στο μέλλον. Για πρώτη φορά, τα παιδιά θα μπορούν να επισημάνουν το περιεχόμενο πριν εμφανιστεί στο διαδίκτυο μέσω ενός tool στον ιστότοπο του Childline.

Childline tool report γυμνές photo
Childline tool: Τα παιδιά μπορούν να κάνουν report γυμνές photo

Δείτε επίσης: Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Οι ηλικίες κάτω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν report τις γυμνές photo ή και βίντεο μέσω του εργαλείου “κατάργηση αναφοράς”, που περιγράφεται από το IWF (Internet Watch Foundation) ως “παγκόσμια πρωτοτυπία”. Οι αναλυτές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ασφάλειας του Διαδικτύου θα εξετάσουν το περιεχόμενο και θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα γνωστό ως hash, το οποίο θα κοινοποιηθεί σε τεχνολογικές εταιρείες για να αποτρέψει τη μεταφόρτωση και κοινή χρήση του.

Δείτε επίσης: Έφηβοι δημιούργησαν το γιλέκο Acti-Vest για άτομα με προβλήματα όρασης

Το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αναφορά μιας εικόνας ή βίντεο που έχει ήδη εμφανιστεί στο διαδίκτυο, κοινοποιώντας τη διεύθυνση URL. Οι αναλυτές θα αξιολογήσουν το υλικό και θα προσπαθήσουν να το αφαιρέσουν εάν παραβιάζει το νόμο. Τα παιδιά θα πρέπει να επαληθεύσουν την ηλικία τους, αλλά δεν χρειάζεται να μοιραστούν το πραγματικό τους όνομα με το Childline ή το IWF. Όποιος υποβάλλει μια αναφορά θα πρέπει να λάβει απάντηση για το αποτέλεσμα μέσα σε μία εργάσιμη ημέρα.

Σύμφωνα με το IWF, οι αναφορές για “self-generated photo” υπερδιπλασιάστηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ένα άτομο νεαρής ηλικίας μπορεί να έχει στείλει μια εικόνα σεξουαλικού περιεχομένου στον σύντροφο του αλλά στην συνέχεια αυτό το άτομο κοινοποιεί την photo στο internet χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η Susie Hargreaves, διευθύνων σύμβουλος του IWF, δήλωσε ότι το tool του ChildLine θα βοηθήσει να επιστρέψει ο έλεγχος στους νέους οι οποίοι πέφτουν συχνά θύματα τέτοιου είδους υποθέσεων.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψε γυμνές φωτογραφίες φοιτητριών και τις πούλησε online!

Ο Cormac Nolan, επικεφαλής της υπηρεσίας Childline Online, δήλωσε ότι οι νέοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνοι τους ένα τέτοιο πρόβλημα. Αν ανακαλύψουν ότι η γυμνή τους photo ή βίντεο έχει κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο θα πρέπει να ζητούν βοήθεια και μάλιστα να κάνουν το report άμεσα.

Για υποστήριξη, τα παιδιά μπορούν να επικοινωνήσουν με έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο του Childline στο 0800 1111 ή μέσω chat στο www.childline.org.uk.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS