ΑρχικήgamingΗ Microsoft σύντομα θα φέρει αλλαγές στον τομέα του game streaming

Η Microsoft σύντομα θα φέρει αλλαγές στον τομέα του game streaming

Η Microsoft σύντομα θα λανσάρει μια ειδική συσκευή για game streaming, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία. Συνεργάζεται επίσης με αρκετούς κατασκευαστές τηλεοράσεων για να προσφέρει την Xbox εμπειρία απευθείας στις οθόνες που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και επίσης σχεδιάζει να φέρει το cloud gaming στην εφαρμογή Xbox για PC αργότερα μέσα στην χρονιά.

game streaming Microsoft

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το Ιστορικό περιήγησης στο Microsoft Edge;

Δεν είναι σαφές πώς θα μοιάζουν αυτές οι νέες συσκευές game streaming. Η Microsoft δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες και μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε με ποιους κατασκευαστές τηλεοράσεων θα συνεργαστεί.

Δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft πιστεύει πολύ στο cloud gaming. Με το Xbox Game Pass Ultimate, επιτρέπει στους συνδρομητές της να παίζουν περισσότερα από 100 παιχνίδια κονσόλας σε Android, για παράδειγμα κάνοντας stream από το Azure cloud. Σε λίγες εβδομάδες, θα ανοίξει το gaming cloud στα προγράμματα περιήγησης Edge, Chrome και Safari, σε όλους τους συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate (αυτή τη στιγμή σε περιορισμένη έκδοση beta). Και αργότερα μέσα στην χρονιά θα φέρει το Game Pass Ultimate στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ιαπωνία.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Από τον Ιούλιο οι κλήσεις θα κρυπτογραφούνται

Η Microsoft προσπαθεί με πολλούς τρόπους να αποσυνδέσει το gaming από το hardware. Το κύριο πλεονέκτημα που έχει η Microsoft εδώ είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη δημοφιλών παιχνιδιών, κάτι που λείπει ως επί το πλείστον από τις ανταγωνίστριες υπηρεσίες, με εξαίρεση την πλατφόρμα GeForce Now της Nvidia – αν και αυτό έχει ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο, δεδομένου ότι η εστίασή του δεν είναι μια συνδρομή, αλλά στο να επιτρέπει για να παίξετε τα παιχνίδια που αγοράζετε σε καταστήματα τρίτων όπως το Steam ή το Epic store.

“Πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια, αυτή η διαδραστική ψυχαγωγία, δεν αφορούν το hardware και το software. Δεν πρόκειται για pixels. Πρόκειται για ανθρώπους. Τα παιχνίδια φέρνουν τους ανθρώπους κοντά”, είπε ο επικεφαλής Xbox της Microsoft, Phil Spencer. “Τα παιχνίδια δημιουργούν γέφυρες και δημιουργούν δεσμούς, δημιουργώντας αμοιβαία ενσυναίσθηση μεταξύ ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε χαρά.”

Δείτε επίσης: Η Microsoft προειδοποιεί: Η εκστρατεία phishing Nobelium υποδύεται την USAID

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft λέει ότι δεν καταργεί το ειδικό hardware, και ήδη εργάζεται για την επόμενη γενιά του hardware της κονσόλας – αλλά μην περιμένετε σύντομα μια νέα κονσόλα Xbox.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS