ΑρχικήReviewsΤι κάνει η λειτουργία Off-Facebook Activity και γιατί να την χρησιμοποιήσετε

Τι κάνει η λειτουργία Off-Facebook Activity και γιατί να την χρησιμοποιήσετε

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη λειτουργία απορρήτου που κυκλοφόρησε το Facebook πέρυσι, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε. Ονομάζεται Off-Facebook Activity και σας επιτρέπει να βλέπετε και να ελέγχετε τα δεδομένα που κοινοποιούν οι εφαρμογές και οι ιστότοποι στην πλατφόρμα και παρακολουθείτε συνεχώς το είδος των πληροφοριών στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές τρίτων.

Off-Facebook Activity

Δείτε επίσης: Το Facebook απειλεί τους χρήστες iOS με απαίτηση πληρωμής

Με τη λειτουργία απορρήτου, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό εφαρμογών και ιστότοπων που έχουν κοινοποιήσει τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική δραστηριότητα εκτός Facebook, η οποία λέει στο Facebook να “αποσυνδέσει” τυχόν πληροφορίες που έχει κοινοποιήσει η εταιρεία από τον λογαριασμό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε επιλεκτικά με ποιες εταιρείες θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε τη δραστηριότητά σας και θα σταματήσει να σας εμφανίζει αυτές τις στοχευμένες διαφημίσεις.

Δείτε πώς μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα το απόρρητο του λογαριασμού σας στο Facebook.

Off-Facebook Activity

Πώς να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που μοιράζονται οι ιστότοποι στο Facebook χρησιμοποιώντας το εργαλείο Off-Facebook Activity

Χρησιμοποιώντας τα επιχειρηματικά εργαλεία του Facebook, μπορείτε να δείτε ποιες πληροφορίες έχουν κοινοποιήσει οι εφαρμογές και οι ιστότοποι στο Facebook. Από εκεί, μπορείτε να διαγράψετε τις πληροφορίες από τον λογαριασμό σας και να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική “off-Facebook activity” από τον λογαριασμό σας. Θα μπορείτε να το ελέγξετε για όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, ώστε να μην μπορούν πλέον να κοινοποιούν τη δραστηριότητα αναζήτησής σας με το Facebook.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στο Settings & Privacy > Settings > Your Facebook Information > Off-Facebook Activity. Από εκεί, μπορείτε να διαχειριστείτε τη Off-Facebook Activity, να διαγράψετε όλο το ιστορικό και να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε μελλοντική δραστηριότητα στο λογαριασμό σας.

Δείτε επίσης: Facebook: Η απαγόρευση για τον Donald Trump θα παραμείνει, για τώρα

Τι συμβαίνει όταν απενεργοποιείτε τη δραστηριότητα που διαχειρίζεται το Off-Facebook

Μόλις διαγράψετε τη δραστηριότητα που διαχειρίζεται το εργαλείο, το Facebook θα καταργήσει τις πληροφορίες αναγνώρισης που μοιράζονται οι εφαρμογές και οι ιστότοποι. Αυτό σημαίνει ότι το Facebook δεν θα γνωρίζει ποιους ιστότοποι επισκεφθήκατε ή τι κοιτάξατε, οπότε δεν θα δείτε στοχευμένες διαφημίσεις από αυτούς τους ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Το Facebook μπλοκάρει τον διαφημιστικό Instagram-λογαριασμό του Signal

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το απόρρητό σας στο Facebook

Εάν θέλετε να ελέγξετε ποιες διαφημίσεις βλέπετε (ή όχι) στο Facebook, μεταβείτε στα Settings στο τηλέφωνο ή στο desktop και επιλέξτε Ad Preferences.

Στην ενότητα Advertisers and Businesses, μπορείτε να δείτε ποιοι διαφημιζόμενοι έχουν προβάλει διαφημίσεις χρησιμοποιώντας μια λίστα που έχει μεταφορτωθεί στο Facebook και περιέχει τις πληροφορίες σας. Επιλέγοντας μια εταιρεία και έπειτα με το Don’t Allow, δεν θα βλέπετε διαφημίσεις από διαφημιζόμενους όταν χρησιμοποιούν μια λίστα από αυτήν την εταιρεία.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στα Ad Settings και να απενεργοποιήσετε διαφημίσεις βάσει δεδομένων από συνεργάτες, διαφημίσεις βάσει της δραστηριότητάς σας στα Facebook Company Products που βλέπετε αλλού και διαφημίσεις που περιλαμβάνουν τις κοινωνικές σας ενέργειες. Ωστόσο, με αυτήν την ενέργεια δεν θα διαγραφούν δεδομένα και θα εξακολουθείτε να βλέπετε τον ίδιο αριθμό διαφημίσεων με πριν. Η δυνατότητα «off-Facebook activity» είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα δεδομένα σας.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS