ΑρχικήsecurityΕμφανίστηκαν bugs στο App Tracking Transparency της Apple

Εμφανίστηκαν bugs στο App Tracking Transparency της Apple

Η Apple κυκλοφόρησε επιτέλους το iOS 14.5 και, μαζί του, τη νέα δυνατότητα App Tracking Transparency που έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη, τουλάχιστον για τους διαφημιζόμενους και το Facebook. Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το εάν θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές και τους διαφημιζόμενους να παρακολουθούν τη δραστηριότητα τους για διαφημιστικούς σκοπούς. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η λειτουργία δεν «συμπεριφέρεται» σωστά σε ορισμένους χρήστες.

App Tracking Transparency

Δείτε επίσης: Γερμανία: Αγωγή εναντίον της Apple για το App Tracking Transparency

Σύμφωνα με τις νέες πολιτικές απορρήτου της Apple, οι εφαρμογές θα πρέπει να ζητούν από τους χρήστες την άδεια να τους παρακολουθήσουν. Ό, τι κι αν απαντήσει ο χρήστης σε αυτό το σημείο μπορεί να αναιρεθεί στη ρύθμιση του iOS, επιτρέποντάς τους να εκχωρήσουν ή να ανακαλέσουν τα δικαιώματα παρακολούθησης σε ένα πιο λεπτομερές επίπεδο.

Δείτε επίσης: REvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και iPad!

Έτσι πρέπει να λειτουργεί θεωρητικά, αλλά ορισμένοι χρήστες αναφέρουν μια μάλλον περίεργη συμπεριφορά. Ορισμένοι χρήστες του iPhone που έχουν αναβαθμίσει σε iOS 14.5 βλέπουν το switch “Allow App to Request to Track” όχι μόνο να είναι απενεργοποιημένο αλλά και χωρίς να γίνεται να ενεργοποιηθεί ξανά. Με άλλα λόγια, όλες οι εφαρμογές, τόσο οι τρέχουσες όσο και οι νέες, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τους επηρεαζόμενους χρήστες, ούτε θα μπορούν να ζητήσουν την άδεια που πρέπει.

Δείτε επίσης: macOS: Η Apple διόρθωσε bug που επέτρεπε την παράκαμψη επιπέδων ασφαλείας

Ανεξάρτητα από την αιτία, αυτή δεν είναι η επιδιωκόμενη συμπεριφορά της νέας λειτουργίας App Tracking Transparency της Apple. Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμη στα ερωτήματα που της έχουν τεθεί, αλλά μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου το να ξεκινήσει η επιδιόρθωση.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS