ΑρχικήsecurityREvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και...

REvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και iPad!

Η συμμορία του REvil ransomware έχει αφαιρέσει (μυστηριωδώς) σχέδια της Apple από το data leak site της, αφού προειδοποίησε ιδιωτικά την Quanta ότι θα διαρρεύσει σχέδια για τα νέα iPad και τα νέα Apple logos. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ransomware συμμορία πραγματοποίησε επίθεση εναντίον της Quanta, ενός ODM κατασκευαστή (Original Design Manufacturer) με έδρα την Ταϊβάν που βοηθά στην κατασκευή των Apple Watch, Apple Macbook Air και Apple Macbook Pro.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης, οι χάκερς έκλεψαν δεδομένα που ανήκουν στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων και σχεδιαγραμμάτων για Apple προϊόντα. Αφού δεν έλαβε τα απαιτούμενα λύτρα από την Quanta, τα οποία αρχικά ανέρχονταν στα 50 εκατομμύρια δολάρια, η συμμορία του REvil άρχισε να δημοσιεύει σχέδια για Apple Macbooks στο data leak site της.

REvil Apple logos και iPad
REvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και iPad!

Διαβάστε επίσης: Η συμμορία του REvil ζητά από την Apple λύτρα για να μη διαρρεύσει σχέδια προϊόντων της

Στα πλαίσια αυτής της διαρροής, η συμμορία του REvil ransomware προειδοποίησε την Apple ότι θα πρέπει να αγοράσει ξανά τα δεδομένα έως την 1η Μαΐου, ειδάλλως θα διαρρεύσει περισσότερα δεδομένα.

Η εν λόγω ransomware συμμορία ως γνωστόν δεν είναι «συμπονετική» ούτε παραιτείται εύκολα, οπότε αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αφαίρεσε από το data leak site της τη σελίδα όπου είχε διαρρεύσει δεδομένα της Quanta, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων και των σχεδιαγραμμάτων της Apple.

Δείτε ακόμη: Apple: Αγωγή για παραπλάνηση περί αδιάβροχων iPhone και «εγγυήσεις»!

Το BleepingComputer είδε μια νέα ιδιωτική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της συμμορίας του REvil και της Quanta πριν από πέντε μέρες. Σε αυτήν την ιδιωτική συνομιλία, οι χάκερς είπαν στην Quanta ότι έκρυψαν τη σελίδα διαρροής δεδομένων και ότι θα σταματήσουν να μιλούν σε δημοσιογράφους για να επιτρέψουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

REvil Apple logos και iPad
REvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και iPad!

Πρόταση: Γερουσία των ΗΠΑ: Εταιρείες κατηγορούν Apple/Google για τις πολιτικές στα stores τους

Ενώ το BleepingComputer δεν είδε μηνύματα από εκπρόσωπο της Quanta, η ransomware συμμορία δήλωσε τα εξής: «Αφού ξεκινήσατε διάλογο μαζί μας, μπορείτε να αναμένετε μια καλή έκπτωση.» Με αυτή την έκπτωση τα απαιτούμενα λύτρα μειώνονται από 50 εκατομμύρια σε 20 εκατομμύρια δολάρια και η προθεσμία καταβολής τους λήγει στις 7 Μαΐου.

REvil  σχέδια για νέα Apple logos και iPad!
REvil: Απειλεί τώρα ότι θα διαρρεύσει σχέδια για νέα Apple logos και iPad!

Η συμμορία προειδοποίησε έκτοτε την Quanta ότι θα αρχίσει να δημοσιεύει σχέδια για τα νέα iPad και τα νέα Apple logos εάν δεν λάβει απάντηση από την Quanta. Είναι άγνωστο εάν η Quanta επικοινωνεί με τους χάκερς σε άλλη συνομιλία ή εάν οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει. Εάν η ransomware συμμορία αρχίσει και πάλι να διαρρέει δεδομένα, θα γνωρίζουμε αν η Quanta πλήρωσε τα λύτρα ή όχι.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS