ΑρχικήinetΜπορεί μια εφαρμογή να σας βοηθήσει να αλλάξετε προσωπικότητα;

Μπορεί μια εφαρμογή να σας βοηθήσει να αλλάξετε προσωπικότητα;

Αρκετά χρόνια πριν, η Sibill Schilter, μαθήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ανακάλυψε ότι το κολέγιο της στρατολογούσε ανθρώπους για να ελέγξει αν μια εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αλλάξει την προσωπικότητα του. Τι εννούμε με την λέξη προσωπικότητα; Τα μοτίβα των ιδεών, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών των ανθρώπων, τα οποία συνήθως κατηγοριοποιούνται ως «big five»: διαφάνεια, συνείδηση, εξωστρέφεια, τερπνότητα και νευρωτισμός.

εφαρμογή προσωπικότητα

Οι ψυχολόγοι συνεχώς συζητούν για το αν αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να αλλάξουν ή όχι. Η εξέταση στην οποία συμμετείχε η Schilter σχεδιάστηκε για να ελέγξει αν η καθημερινή χρήση μιας εφαρμογής για 3 μήνες μπορεί να είναι αρκετή για τη δημιουργία αισθητών και διακριτών προσαρμογών στον χαρακτήρα. Κάθε συμμετέχων επέλεξε ένα χαρακτηριστικό που έπρεπε να επεκτείνει ή να μειώσει. Ο συμμετέχων μπορεί να ήθελε να μειώσει την υπερβολική εξωστρέφεια του, να είναι λιγότερο ήσυχος ή να παίρνει πιο εύκολα πρωτοβουλίες από ότι συνήθως.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Parler επιστρέφει στο App Store της Apple

Η εφαρμογή, γνωστή ως Peach (PErsonality coACH), λειτουργεί όπως ένα ημερολόγιο, ένα ταμπλό και ένα κανάλι ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου σε ένα. Στον πίνακα ελέγχου, οι πελάτες μπορούν να δουν μια σύνοψη του στόχου τους, ένα ημερολόγιο που δείχνει την πρόοδό τους και τη δουλειά τους για την εβδομάδα. Η εφαρμογή στέλνει στον καταναλωτή δύο ειδοποιήσεις καθημερινά για να του υπενθυμίσει τους στόχους του και αν ο χρήστης κάνει κάποια πρόοδο, θα εμφανιστεί στον πίνακα ελέγχου.

Δείτε επίσης: Clubhouse: Data χρηστών βρίσκονται σε hacking forum-Η εφαρμογή διαψεύδει ειδήσεις περί hack

Οι χρήστες μπορούν να συζητήσουν με έναν ψηφιακό προπονητή, ένα chatbot που ονομάζεται “Peach” σχετικά με τις καθημερινές τους ενέργειες. Το chatbot μπορεί να του κάνει και διάφορες ερωτήσεις. Οι χρήστες συμπληρώνουν καθημερινά ένα ημερολόγιο, κάνοντας μια αυτοαξιολόγηση αυτών των 5 βασικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. (Για παράδειγμα: “Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας σήμερα – ως ντροπαλό ή κοινωνικό;”)

Σε μια εξέταση που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή λειτουργεί. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια 1.523 εθελοντών οι οποίοι χρησιμοποιήσαν την εφαρμογή για τρεις μήνες. Οι εθελοντές επιβεβαίωσαν κάποιες προσαρμογές στον χαρακτήρα τους. Επίσης, φίλοι ή σύντροφοι που προσφέρθηκαν εθελοντικά να παρακολουθήσουν τα μέλη παρατήρησαν και εκείνοι τις αλλαγές στον χαρακτήρα τους.

Δείτε επίσης: Google: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

Οι ερευνητές Mirjam Stieger και Mathias Allemand αναφέρουν ότι η εφαρμογή είχε αποτέλεσμα καθώς οι χρήστες αλληλοεπιδρούσαν μαζί της πολλές φορές την ημέρα. Η εφαρμογή τους έδινε συνεχώς συμβουλές. Επίσης, ο Mathias Allemand ανέφερε ότι η προσβασιμότητα, η άνεση και η μεταβλητή φύση της μεταβλητής βοήθησε πάρα πολύ.

Πηγή πληροφοριών: techianews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS