ΑρχικήHow ToMac: Πώς να κάνετε το Finder να αναζητά πάντα σε έναν τρέχοντα...

Mac: Πώς να κάνετε το Finder να αναζητά πάντα σε έναν τρέχοντα φάκελο

Από προεπιλογή, όταν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα Search στο Finder, έχει την συνήθεια να αναζητά ολόκληρο το Mac σας αντί να αναζητά μόνο τον τρέχοντα φάκελο. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε το Finder να αναζητά πάντα τον τρέχοντα φάκελο αλλάζοντας μια ρύθμιση στο Mac σας.

finder mac

Όταν το Finder χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη ρύθμιση, πρέπει να μεταβαίνετε στον τρέχοντα φάκελο από την επάνω γραμμή εργαλείων κάθε φορά. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά από τις προτιμήσεις του Finder.

Δείτε επίσης: Mac: Πώς να τραβήξετε ένα screenshot χωρίς πληκτρολόγιο

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Finder. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Finder από το Dock ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Spotlight Search.

Στη συνέχεια, από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης, επιλέξτε το κουμπί “Finder” από τη γραμμή μενού. Στη συνέχεια, ορίστε την επιλογή “Preferences”.

finder mac

Μεταβείτε στην καρτέλα “Advanced” από την κορυφή.

Δείτε επίσης: Mac: Πως να τραβήξετε ένα screenshot με ορατό τον κέρσορα του ποντικιού

finder mac

Εδώ, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού κάτω από τη ρύθμιση “When Performing a Search” και επιλέξτε το “Search The Current Folder”.

Δείτε επίσης: Πώς να διαγράψετε το κρυφό αρχείο καταγραφής λήψεων στον Mac σας

Και είστε έτοιμοι. Την επόμενη φορά που θα μεταβείτε σε έναν φάκελο στο Finder και θα ξεκινήσετε την αναζήτηση, θα γίνει από προεπιλογή η αναζήτηση στον τρέχοντα φάκελο.

finder mac

Αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση σε όλους τους καταλόγους, απλώς επιλέξτε την επιλογή “This Mac” από τη γραμμή εργαλείων αναζήτησης.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS