ΑρχικήHow ToΠώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας

Πώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας

Το δίκτυο BitTorrent χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό ανθρώπων παγκοσμίως. Δεδομένου του γιγαντιαίου μεγέθους του, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε ψάχνετε. Ωστόσο, ίσως γνωρίζετε ήδη ότι η δραστηριότητά σας δεν είναι κρυφή όταν κατεβάζετε torrents στη συσκευή σας. Σας έχουμε όμως τη λύση να κατεβάζετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λήψεις torrents δεν είναι τόσο ασφαλείς όπως παλαιότερα. Ακόμα κι αν κατεβάζετε νόμιμο περιεχόμενο – όπως λειτουργικά συστήματα ανοιχτού κώδικα Linux – σε ορισμένες χώρες, κυβερνητικές υπηρεσίες σας παρακολουθούν συνεχώς. Πολλά γραφεία και σχολεία μπλοκάρουν επίσης torrent sites και το torrent traffic. Αυτό γίνεται ακόμη πιο απογοητευτικό όταν προσπαθείτε να λάβετε κάποια νόμιμα πράγματα με τη βοήθεια αυτού του μέσου κοινής χρήσης αρχείων που αξιοποιεί την τεχνολογία Peer-to-Peer (P2P).

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;
Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;

Διαβάστε επίσης: Τα Android ξεπερνούν τα iPhone στις ταχύτητες του δικτύου 5G

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ανησυχείτε μήπως ο ISP σας ή κάποιος άλλος σας παρακολουθεί, αφού η διεύθυνση IP σας θα είναι κρυφή από τη δημόσια θέα.

Πώς να κατεβάσετε torrents ανώνυμα

  • Χρησιμοποιήστε VPN για ανώνυμο download

Ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε «αόρατοι», είναι να κατεβάσετε torrents με VPN. Μια υπηρεσία VPN δρομολογεί το traffic μέσω των servers της, δημιουργώντας ένα κρυπτογραφημένο virtual tunnel. Έτσι, η διεύθυνση IP που θα μπορούσε να δει οποιοσδήποτε «middle man», θα είναι του VPN server και όχι της πραγματικής σας διεύθυνσης IP.

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;
Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;

Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, η διαδικασία της κρυπτογράφησης πραγματοποιείται πριν από τη μετάδοση των δεδομένων σας στον ISP σας. Όμως γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλές το VPN και γιατί δεν χρησιμοποιούν όλοι υπηρεσίες VPN; Ο πραγματικός λόγος μπορεί να είναι ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μία σαφή εικόνα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υπηρεσιών VPN. Υπάρχουν μερικοί ακόμη μύθοι σχετικά με τις υπηρεσίες VPN που πρέπει να καταρριφθούν.

Μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε torrents ανώνυμα είναι τα Private Internet Access, ExpressVPN και IPVanish. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;
Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;

Δείτε ακόμη: Φορητό VPN προστατεύει τα διαδικτυακά σας δεδομένα

  • Χρησιμοποιήστε proxies για ανώνυμο torrenting

Υπάρχουν επίσης μερικές καλές υπηρεσίες proxies, όπως το Smartproxy, το BTGuard και το HideMyAss, που σας επιτρέπουν να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Λειτουργεί με όλους τους μεγάλους πελάτες του BitTorrent. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε proxy software, δεν θα έχετε το όφελος της κρυπτογράφησης. Επίσης, ένας proxy απλώς καθιστά ανώνυμο το traffic μίας μόνο εφαρμογής.

Μετά τη ρύθμιση του VPN ή του proxy, μπορείτε να επισκεφθείτε sites όπως το DNSLeak, για να ελέγξετε για τυχόν διαρροή DNS. Επισκεπτόμενοι sites όπως το iPleak.net, μπορείτε να διασφαλίσετε περαιτέρω το απόρρητό σας.

Πρόταση: Πώς οι web browsers δεν θα ζητούν να είναι ο προεπιλεγμένος browser

download με ασφάλεια
Πώς μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα και με ασφάλεια;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε τον Tor browser για ανώνυμο torrenting;

Η σύντομη απάντηση είναι «Όχι». Αυτή η μέθοδος κοινοποιείται τακτικά στο διαδίκτυο για ασφαλές torrenting και η απόκρυψη της IP σας χρησιμοποιεί τον Tor browser. Ωστόσο, πολύ συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να διαμορφώσουν τις εφαρμογές BitTorrent, όπως το uTorrent ή το Vuze, για proxy του traffic τους μέσω του Tor. Πολλοί πελάτες αγνοούν τα manual proxy settings καθώς χρησιμοποιούν UDP για να μιλούν στους servers, αλλά το Tor socks proxy υποστηρίζει μόνο το TCP.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να μάθει την πραγματική σας διεύθυνση IP. Επιπλέον, εάν η επικοινωνία BitTorrent δεν είναι κρυπτογραφημένη, το Tor exit relay μπορεί επίσης να παρατηρήσει το traffic σας. Ακόμη και το Tor Project συνιστά να μην χρησιμοποιείτε το Tor για BitTorrenting, λόγω αυτών των προβλημάτων ασφαλείας. Ένας ακόμη λόγος για να μην χρησιμοποιείτε το Tor για torrenting είναι ότι δεν θα σας δώσει καλές ταχύτητες λήψης, δεδομένου του τρόπου λειτουργίας του δικτύου Tor.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS