ΑρχικήinetΤα EV στην Σκωτία μπορούν να φορτιστούν με παλιρροιακή ενέργεια

Τα EV στην Σκωτία μπορούν να φορτιστούν με παλιρροιακή ενέργεια

Στα νησιά Shetland, στο βορειότερο τμήμα της Σκωτίας, οι παλιρροιακές ανεμογεννήτριες της Nova Innovation τροφοδοτούν σπίτια και επιχειρήσεις για περισσότερα από πέντε χρόνια. Τώρα, η Nova έχει εγκαταστήσει ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που τροφοδοτείται από παλιρροιακή ενέργεια στο νησί Yell του Shetland – το οποίο λέει η Nova ότι είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

EV

Το σημείο φόρτισης βρίσκεται στο λιμάνι Cullivoe, στα βόρεια του νησιού, κοντά στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένοι οι στρόβιλοι της Nova. Δεν είναι γρήγορος φορτιστής, αλλά και πάλι είναι πολύ χρήσιμο για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) αφού το Yell είναι μόλις 83 τετραγωνικά μίλια.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Volvo Cars θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον

Το Drive εξηγεί τη ρύθμιση ισχύος στα νησιά Shetland:

Τα νησιά Shetland δεν είναι συνδεδεμένα με το κύριο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας. Η βελτίωση του εφοδιασμού έχει ήδη οδηγήσει σε μεγάλα projects τόσο όσον αφορά την ανανεώσιμη χρήση – μέσω παλιρροιακών στροβίλων της Nova και άλλων συστημάτων – όσο και την αποθήκευση δικτύου για να επιτρέψει στα νησιά να εξισορροπήσουν καλύτερα τη χρήση τους. Η Nova άρχισε να εργάζεται για την παλιρροιακή ισχύ στο Shetland το 2016, εγκαθιστώντας τρεις στροβίλους 100kW, οπότε παρόλο που ο φορτιστής eVolt που είναι εγκατεστημένος στο Yell δεν είναι γρήγορος φορτιστής αυτό δεν οφείλεται στον περιορισμό της τροφοδοσίας.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα λανσάρει φέτος στις ΗΠΑ τρία ηλεκτρικά οχήματα

Το project της Nova έλαβε επιχορήγηση από την Transport Scotland για το έργο. Τα οχήματα ICE είναι υπεύθυνα για περίπου το ένα πέμπτο όλων των εκπομπών άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση της Σκωτίας απαγόρευσε την πώληση νέων αυτοκινήτων ICE έως το 2032, επιταχύνοντας την ανάγκη ανάπτυξης νέων πηγών καθαρής ενέργειας σε οχήματα με κινητήρα.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS