ΑρχικήinetΗ Intel συνεργάζεται με την Deci για να επιταχύνει το machine learning...

Η Intel συνεργάζεται με την Deci για να επιταχύνει το machine learning στα τσιπ της

Η Intel ανακοίνωσε σήμερα την στρατηγική και τεχνολογική συνεργασία της με την Deci για τη βελτιστοποίηση του machine learning στα τσιπ της. Η Deci λέει ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεργαστεί με την Intel για την ανάπτυξη «καινοτόμων τεχνολογιών AI» στους αμοιβαίους πελάτες των εταιρειών.

Intel Deci

Τα deployments του machine learning ιστορικά περιορίζονται από το μέγεθος και την ταχύτητα των αλγορίθμων και την ανάγκη για δαπανηρό hardware. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση από το MIT διαπίστωσε ότι το machine learning μπορεί να πλησιάζει τα υπολογιστικά όρια. Μια ξεχωριστή μελέτη Synced υπολόγισε ότι το μοντέλο ανίχνευσης ψεύτικων ειδήσεων Grover του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον κόστισε 25.000 $ για να εκπαιδευτεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το OpenAI συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για να εκπαιδεύσει το γλωσσικό του μοντέλο GPT-3 και η Google ξόδεψε περίπου 1.912 $ για την εκπαίδευση του BERT (ένα μοντέλο αμφίδρομου μετασχηματιστή που επαναπροσδιόρισε την τεχνολογία για 11 εργασίες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας).

Μάθετε περισσότερα: Το deep learning της Google βρίσκει ένα κρίσιμο path στα AI chips

Η Intel και η Deci λένε ότι η συνεργασία θα επιτρέψει το machine learning “σε κλίμακα” στα τσιπ Intel, επιτρέποντας ενδεχομένως νέες εφαρμογές inference μέσω της μείωσης του κόστους και της καθυστέρησης. Ήδη, η Deci έχει εργαστεί για να επιταχύνει την inference ταχύτητα του γνωστού νευρωνικού δικτύου ResNet-50 σε επεξεργαστές Intel, επιτυγχάνοντας μείωση της καθυστέρησης κατά 11,8 και αύξηση της απόδοσης κατά 11 φορές.

Χρήσιμη πληροφορία για την Intel: Η Intel λανσάρει τις πρώτες διακριτές κάρτες γραφικών Iris Xe για desktop

Η Deci επιτυγχάνει επιτάχυνση χρόνου εκτέλεσης μέσω ενός συνδυασμού προεπεξεργασίας και φόρτωσης δεδομένων, επιλέγοντας αρχιτεκτονικές μοντέλων και υπερπαραμέτρους, καθώς και σύνολα δεδομένων βελτιστοποιημένα για inference. Επίσης, φροντίζει για βήματα όπως η ανάπτυξη, η προβολή, η παρακολούθηση και η επεξήγηση. Ο επιταχυντής της Deci επανασχεδιάζει μοντέλα για τη δημιουργία νέων μοντέλων με πολλές υπολογιστικές διαδρομές.

Μάθετε περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Τί είναι και πόσο έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα;

Το router component της Deci διασφαλίζει ότι κάθε data input κατευθύνεται μέσω της σωστής διαδρομής. Όσον αφορά τον επιταχυντή της εταιρείας, συνεργάζεται με άλλες τεχνικές συμπίεσης, όπως το pruning και η κβαντοποίηση. Ο επιταχυντής μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για συμπληρωματικές λύσεις επιτάχυνσης, όπως μεταγλωττιστές AI και εξειδικευμένο hardware, αναφέρει η εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: venturebeat.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS