ΑρχικήsecurityΝα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε την ψηφιακή σας ασφάλεια. Η δουλειά του είναι να παρέχει ισχυρούς και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης και να τους αποθηκεύει ώστε να μην χρειάζεται να τους θυμάστε. Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας, με έναν συνδυασμό ενός κωδικού πρόσβασης (ή φράσης πρόσβασης) και του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Password Manager

Ωστόσο η πραγματική ερώτηση είναι ποιον Password Manager πρέπει να χρησιμοποιείτε.

Σε αυτή την ερώτηση, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απάντηση. Στην αγορά κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός Password Managers, όπως οι 1Password, Bitwarden, LastPass, Keeper κ.α, οι οποίοι υπόσχονται τα καλύτερα αποτελέσματα για όποιον τους επιλέξει.

Οποιονδήποτε Password Manager κι αν επιλέξετε, ακόμα κι αν δεν είναι ο κορυφαίος, θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του, από τη στιγμή που δεν περιέχει επικίνδυνα κενά ασφαλείας που μπορούν να ρισκάρουν τους κωδικούς και κατ’ επέκταση τους λογαριασμούς σας. Αν έχετε συνηθίσει στο τρόπο που λειτουργεί και σας βολεύει, χωρίς να σας δυσκολεύει ή να σας δημιουργεί άλλα προβλήματα είναι πιθανότατα ο καλύτερος για εσάς.

Υπάρχουν ορισμένοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, οι οποίοι θεωρούνται καλύτεροι από άλλους, καθώς προσφέρουν χρήσιμες λειτουργίες που ορισμένοι δεν διαθέτουν. Το πανίσχυρο 1Password για παράδειγμα, έχει μια απίστευτα εύχρηστη λειτουργία (Watchtower), που σας προειδοποιεί όταν οι κωδικοί πρόσβασης που έχετε χρησιμοποιήσει σε οποιονδήποτε λογαριασμό, εμφανίζονται σε περιστατικό παραβίασης δεδομένων.

Εν κατακλείδι, δεν χρειάζεται να ζείτε με το άγχος εάν έχετε επιλέξει τον σωστό Password Manager. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε κάποιον από τους καλύτερους και πιο συχνά προτεινόμενους, όμως κι ένας λιγότερο δημοφιλής διαχειριστής που κάνει σωστά τη δουλειά του, παρέχοντας σύνθετους, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλες τις υπηρεσίες σας, είναι εξίσου αποτελεσματικός. Εάν θέλετε να είστε εξαιρετικά ασφαλείς, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση Google για οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σχετικά με τον Password Manager που έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασής σας, θα μπορείτε να μεταβείτε σε κάποιον άλλο, ίσως καλύτερο. Αλλά αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε και το πόσο σας στοιχίζει, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS