ΑρχικήHow ToAndroid: Πως να ενεργοποιήσετε το dark mode

Android: Πως να ενεργοποιήσετε το dark mode

Το Dark Mode είναι μια λειτουργία σε λειτουργικά συστήματα για κινητά και desktop που αλλάζει τo user interface σε σκούρο φόντο. Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν το Dark Mode γιατί διευκολύνει την όραση τους, ειδικά τη νύχτα. Οι συσκευές Android έχουν επίσης την δυνατότητα του dark mode. Δείτε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.

dark mode android

Το Android έχει υποστηρίξει επίσημα το dark mode σε ολόκληρο το σύστημα από το Android 10. Το “σε όλο το σύστημα” σημαίνει ότι επηρεάζει πολλά μέρη του λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εφαρμογών τρίτων.

Αρχικά, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές, ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας) και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού “Settings”.

dark mode

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Display”.

dark mode

Εδώ θα φαίνονται διαφορετικά τα πράγματα, ανάλογα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου ή του tablet. Οι περισσότεροι το αποκαλούν “Dark Mοde” ή “Dark Theme”, αλλά κάποιοι το αποκαλούν “Night Mode”. Μπορεί να υπάρχει μια επιλογή ακριβώς σε αυτήν τη σελίδα για να την ενεργοποιήσετε.

dark mode android

Για περισσότερες επιλογές, μπορείτε να πατήσετε “Dark Theme” σε τηλέφωνα όπως το Google Pixel.

Οι συσκευές Samsung Galaxy θα προσφέρουν “Dark Mode Settings”.

Οι επιλογές Dark Mοde θα είναι διαφορετικές, ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής. Πολλοί σάς επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία Dark Mode κατά το ηλιοβασίλεμα και να την απενεργοποιήσετε κατά την ανατολή του ηλίου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

dark mode

Επιλέξτε το πρόγραμμα αυτοματοποίησης Dark Mode που προτιμάτε σε ένα Google Pixel (δείτε την παρακάτω εικόνα).

Και, στην παρακάτω εικόνα δείτε πως φαίνεται στα smartphone Samsung Galaxy.

dark mode android

Εάν θέλετε οι εφαρμογές να ακολουθούν τη ρύθμιση Dark Mοde, θα θέλετε να αναζητήσετε μια ρύθμιση “Theme” μέσα στην εφαρμογή. Εάν υποστηρίζει το Dark Μοde σε όλο το σύστημα, θα δείτε και μια επιλογή για το θέμα να ακολουθεί το σύστημα.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα “Dark Mοde toggle” στα Quick Settings. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης δύο φορές για να αναπτύξετε το πλήρες μενού των Quick Settings. Αναζητήστε και πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι.

android

Θα εμφανιστεί μια ενότητα με toggles που δεν χρησιμοποιούνται. Αναζητήστε το toggle “Dark Mode” ή “Dark Theme” και σύρετε το στην περιοχή “Quick Settings”.

android

Πατήστε το εικονίδιο της επιλογής ή το πίσω βέλος όταν τελειώσετε.

Τώρα μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το Dark Mοde από τον πίνακα “Quick Settings”!

dark mode android

Η λειτουργία Dark Mοde είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην κουράζονται τα μάτια σας όταν χρησιμοποιείται το κινητό την νύχτα. Επίσης μπορεί να εξοικονομήσει ακόμη και λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, εάν την έχετε!

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS