ΑρχικήHow ToAndroid: Πως να προσθέσετε το "Mark as Read" στις ειδοποιήσεις του Gmail

Android: Πως να προσθέσετε το “Mark as Read” στις ειδοποιήσεις του Gmail

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθείτε τα email είναι να τα βλέπετε την στιγμή που τα λαμβάνετε. Στο Android, οι ειδοποιήσεις του Gmail σας δίνουν δύο επιλογές: “Archive” και “Reply” Θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε και την επιλογή “Mark as Read”.

Τα «Archive» και «Reply» είναι χρήσιμα, αλλά η επισήμανση ενός email ως αναγνωσμένου είναι επίσης πολύ χρήσιμη. Είναι πολλές οι φορές που δεν μπορείτε να απαντήσετε αμέσως σε ένα email, αλλά θέλετε να το αποθηκεύσετε στο Inbox σας, ώστε να μπορείτε να απαντήσετε αργότερα. Η δυνατότητα να το κάνετε αυτό από τις ειδοποιήσεις προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου.

gmail

Το Gmail σάς επιτρέπει να επιλέξετε αν θέλετε η δεύτερη επιλογή να είναι “Archive” ή “Delete”, αλλά εκεί τελειώνει η προσαρμογή. Για να προσθέσετε το “Read”, θα χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή επί πληρωμή που ονομάζεται AutoNotification.

Η εφαρμογή παρακολουθεί τις ειδοποιήσεις του Gmail, τις επαναλαμβάνει και προσθέτει μια επιλογή “Read”. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο εάν επιτρέψετε στην εφαρμογή να διαβάσει τα email σας. Καλό θα είναι να σκεφτείτε προσεκτικά αν είστε σύμφωνοι με κάτι τέτοιο!

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το AutoNotification από το Google Play Store στο Android τηλέφωνο ή το tablet σας.

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, πρέπει να της παραχωρήσετε άδεια πρόσβασης στις φωτογραφίες, τα μέσα και τα αρχεία στη συσκευή σας οπότε πατήστε το “Allow”.

gmail

Θα δείτε μια εισαγωγή που θα εξηγεί τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή. Χρησιμοποιήστε το Back για να κλείσετε αυτό το μήνυμα.

Στη συνέχεια, πατήστε το “Gmail Buttons”.

Πατήστε “Add Account” για να συνδέσετε τον Google λογαριασμό σας με το AutoNotification.

Εμφανίζεται μια προειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι η υπηρεσία παρακολούθησης ειδοποιήσεων δεν εκτελείται. Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή εντοπίζει τις ειδοποιήσεις Gmail, οπότε πατήστε “OK” για να την ενεργοποιήσετε.

gmail

Θα ανακατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις “Notification Access” του Android. Εδώ πατήστε το “AutoNotification”.

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Allow Notification Access”.

Εάν είστε σύμφωνοι με αυτό που κάνει η εφαρμογή, πατήστε “Allow” στο αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαίωσης.

gmail

Πατήστε τα κουμπιά πάνω αριστερά μέχρι να επιστρέψετε στο μενού “Gmail Buttons” στην εφαρμογή AutoNotification. Πατήστε ξανά “Add Account”.

Θα εμφανιστεί μια άλλη προειδοποίηση, εξηγώντας ότι αυτή η λειτουργία δεν θα λειτουργεί με emails που περιέχουν ετικέτες. Πατήστε “OK” για να συνεχίσετε.

Εδώ έρχεται το κόστος. Μπορείτε να πατήσετε “Start Trial” για μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών για να δείτε αν σας αρέσει η εφαρμογή ή μπορείτε να πληρώσετε την χρέωση των 99 σεντ για να την ξεκλειδώσετε για πάντα – η χρέωση είναι για μια φορά.

gmail

Αφού ξεκινήσετε τη δοκιμή ή ξεκλειδώσετε τη λειτουργία, θα σας ζητηθεί να αποδεχτείτε την πολιτική απορρήτου. Πατήστε “Read Policy” και έπειτα πατήστε “Agree” όποτε είστε έτοιμοι.

Τέλος, θα εμφανιστεί το παράθυρο “Choose an Account”. Επιλέξτε τον Google λογαριασμό στον οποίο θέλετε να προσθέσετε την επιλογή “Read”.

gmail

Πατήστε “Allow” για να εκχωρήσετε άδεια στo AutoNotification για “View Your Email Messages and Settings” και “View and Modify But Not Delete Your Email”. Έτσι η εφαρμογή αναπαράγει τις ειδοποιήσεις σας στο Gmail.

Πατήστε “Allow” στο αναδυόμενο μήνυμα για επιβεβαίωση.

gmail

Στη συνέχεια, θα λάβετε ορισμένες ειδοποιήσεις ασφαλείας της Google σχετικά με τo AutoNotification. Αυτές είναι φυσιολογικές.

Η επιλογή “Read” θα εμφανίζεται πλέον στις ειδοποιήσεις σας στο Gmail!

gmail

Το “Read” δεν είναι το μόνο κουμπί που μπορείτε να προσθέσετε. Για να δείτε περισσότερες επιλογές, επιστρέψτε στην ενότητα “Gmail Buttons” στην εφαρμογή AutoNotification και μετά πατήστε το “Buttons”.

Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε οποιαδήποτε επιλογή θέλετε να προσθέσετε στις ειδοποιήσεις σας στο Gmail.

Gmail

Με αυτές τις νέες επιλογές, το Inbox σας δεν θα είναι ποτέ ξανά εκτός ελέγχου!

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS