ΑρχικήHow ToΠώς να σταματήσετε την αυτόματη εκκίνηση του Spotify στα Windows 10

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εκκίνηση του Spotify στα Windows 10

Από προεπιλογή, το Spotify ξεκινά αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε στον Windows 10 υπολογιστή σας. Εάν δεν θέλετε να εκτελείται στο παρασκήνιο και να επιβραδύνει τη διαδικασία εκκίνησης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης εκκίνησης του Spotify.

spotify

Πείτε στο Spotify να μην ξεκινάει αυτόματα

Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, ανοίξτε την εφαρμογή Spotify. Μπορείτε να το εκκινήσετε από το μενού Start ή να κάνετε διπλό κλικ στο πράσινο εικονίδιο Spotify στην περιοχή ειδοποιήσεων σας εάν εκτελείται ήδη.

Στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου Spotify, κάντε κλικ στο μενού (…) > Edit > Preferences.

spotify

Κάντε scroll προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας Settings και κάντε κλικ στο κουμπί “Show Advanced Settings”.

spotify

Αναζητήστε την επιλογή “Startup and Window Behavior” – ίσως χρειαστεί να κάνετε scroll λίγο προς τα πάνω.

Στα δεξιά του “Open Spοtify automatically after you log into the computer”, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο και επιλέξτε “No”.

Τώρα μπορείτε να αποχωρήσετε από τη σελίδα Settings. Το Spotify δεν θα ξεκινήσει αυτόματα όταν συνδέεστε.

spotify

Απενεργοποιήστε την εκκίνηση του Spotify μέσω του Task Manager

Εάν προτιμάτε να μην ψάξετε στις ρυθμίσεις του Spotify, μπορείτε να διακόψετε την αυτόματη εκκίνηση του Spοtify μέσω του Windows Task Manager. Το Task Manager διαθέτει μια ενσωματωμένη καρτέλα Startup που σας επιτρέπει να ελέγχετε ποια προγράμματα ξεκινούν από τον υπολογιστή σας.

Για να ξεκινήσετε το Task Manager, πατήστε Ctrl + Shift + Esc ή κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών των Windows και επιλέξτε “Task Manager”.

spotify

Κάντε κλικ στην καρτέλα “Startup”. Εάν δεν το βλέπετε, κάντε κλικ στην επιλογή “More Details” στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Εντοπίστε το στοιχείο “Spοtify” στη λίστα. Κάντε δεξί κλικ και κάντε κλικ στην επιλογή “Disable”.

Η κατάσταση αυτόματης εκκίνησης του Spotify, όπως εμφανίζεται στη στήλη “Status” εδώ, θα είναι πλέον “Disabled”. Δεν θα ξεκινάει πλέον κατά την εκκίνηση.

spotify

Μη διστάσετε να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα αυτόματης εκκίνησης θέλετε με τον ίδιο τρόπο. Λάβετε υπόψη ότι τα προγράμματα δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στο παρασκήνιο εάν το κάνετε αυτό – για παράδειγμα, εάν απενεργοποιήσετε το Microsoft OneDrive στην καρτέλα εκκίνησης, δεν θα συγχρονίσει αυτόματα τα αρχεία σας μετά τη σύνδεσή σας έως ότου κάνετε αυτόματη εκκίνηση του OneDrive.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS