ΑρχικήUpdatesSpotify: Πλέον είναι δυνατή η αναζήτηση με στίχους!

Spotify: Πλέον είναι δυνατή η αναζήτηση με στίχους!

Η δημοφιλής υπηρεσία μουσικής Spotify αναβαθμίζεται και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση για ένα τραγούδι με βάση τους στίχους.

Η συνεχιζόμενη μάχη χαρακτηριστικών μεταξύ του Spotify και της Apple Music δεν έχει τέλος. Οι δύο κορυφαίες μουσικές υπηρεσίες συχνά προσθέτουν χαρακτηριστικά που φαίνεται να εμπνέονται από τον ανταγωνισμό τους. Το τελευταίο είναι η αναζήτηση με στίχους τραγουδιού.

Ένας μηχανικός της υπηρεσίας έγραψε στο Twitter νωρίτερα σήμερα ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να εισάγουν στίχους στο πεδίο αναζήτησης της εφαρμογής για να λάβουν αποτελέσματα τραγουδιών, κάτι που η Apple έχει προσφέρει ήδη από τα τέλη του 2018.

Spotify: Πλέον είναι δυνατή η αναζήτηση με στίχους!

Όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, τα τραγούδια που περιλαμβάνουν τους στίχους που εισάγετε, θα έχουν μια ετικέτα «στίχοι που ταιριάζουν». Εμφανίζονται μαζί με άλλα πιθανά αποτελέσματα, επομένως προσέξτε αυτήν την ετικέτα αν ψάχνετε συγκεκριμένα με στίχους.

Σήμερα το Spotify λανσάρει επίσης ένα νέο πακέτο κορυφαίων μουσικών charts, με μία λίγο περίεργη κίνηση. Ένας νέος λογαριασμός Twitter, @spotifycharts, παρουσιάζει μια ματιά στα κορυφαία άλμπουμ της εβδομάδας, που παρακολουθούνται από Παρασκευή έως Πέμπτη.

Υπάρχει επίσης ένα διάγραμμα κορυφαίων άλμπουμ με επίκεντρο τις ΗΠΑ, καθώς και μια παγκόσμια προβολή, ενώ θα κυκλοφορούν κάθε Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Engadget. Εκτός από το εβδομαδιαίο άλμπουμ, ο λογαριασμός Spotify Charts μοιράζεται επίσης τα κορυφαία 50 τραγούδια της εβδομάδας που μεταδόθηκαν σε ροή στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Το Spotify έχει από καιρό ένα τμήμα γραφημάτων στην εφαρμογή του, το οποίο σας δείχνει τα καθημερινά 50 κορυφαία τραγούδια, καθώς και από συγκεκριμένη χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Variety, αυτά τα νέα γραφήματα άλμπουμ θα κυκλοφορήσουν μόνο στο @spotifycharts Twitter.

Spotify: Πλέον είναι δυνατή η αναζήτηση με στίχους!
Spotify: Πλέον είναι δυνατή η αναζήτηση με στίχους!

Είναι μια περίεργη κίνηση, δεδομένου ότι εντείνει την τάση στην αναπαραγωγή αυτών των άλμπουμ. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμα ως λίστες αναπαραγωγής στην εφαρμογή, ειδικά στα κορυφαία 50 εβδομαδιαία γραφήματα τραγουδιών. Αν είστε περίεργοι, ωστόσο, ο Twitter λογαριασμός Spotify Charts λειτουργεί και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα κορυφαία άλμπουμ και τραγούδια της τελευταίας εβδομάδας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS