ΑρχικήinetΝέες δυνατότητες αποκτά το Google Maps λόγω COVID-19

Νέες δυνατότητες αποκτά το Google Maps λόγω COVID-19

Τα νέα χαρακτηριστικά του Google Maps, που θα προσφέρουν ασφαλέστερα ταξίδια.

Maps

Καθώς όλο και περισσότερες χώρες λήγουν το lockdown και ανοίγουν τα σύνορά τους, οι άνθρωποι ξεκινούν και πάλι να ταξιδεύουν είτε για εργασιακούς σκοπούς είτε για να πάνε διακοπές.

Καθώς όμως τα ταξίδια δεν γίνονται πλέον με τον τρόπο που γνωρίζαμε, η Google αποφάσισε να προσθέσει ορισμένες λειτουργίες στην εφαρμογή Google Maps, ώστε να προσφέρει ασφαλέστερα ταξίδια.

Στην τελευταία έκδοση του Google Maps για Android και iOS, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με το εάν το ταξίδι τους θα επηρεαστεί από τυχόν περιορισμούς σχετικούς με τον COVID-19, όπως η υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας σε δημόσιες συγκοινωνίες ή εάν υπάρχουν σημεία ελέγχου ή περιορισμοί κατά τη διαδρομή.

Όπως δηλώνει ο Ramesh Nagarajan, product management director για το Google Maps: “η μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β μπορεί να είναι πιο περίπλοκη αυτές τις μέρες. Λόγω του COVID-19, είναι όλο και πιο σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο πλήθος μπορεί να βρίσκεται σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό σε μια συγκεκριμένη στιγμή της μέρας ή αν ένα λεωφορείο λειτουργεί με περιορισμένο πρόγραμμα.”

Οι χρήστες που μεταβαίνουν σε ιατρικές εγκαταστάσεις ή σε κέντρα εξέτασης του COVID-19, θα λαμβάνουν επίσης ειδοποιήσεις που τους υπενθυμίζουν τις οδηγίες ασφάλειας των εγκαταστάσεων και να επαληθεύσουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν το τεστ τη συγκεκριμένη μέρα, ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επιπλέον, η Google είπε ότι για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφύγουν το συνωστισμό στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, θα μπορούν να δουν ποιες ώρες της μέρας έχει συνήθως κίνηση ένας σταθμός και θα έχουν πρόσβαση σε ζωντανά δεδομένα.

Όπως ανέφερε η Google, οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής της τροφοδοτούνται από συγκεντρωτικά και ανώνυμα δεδομένα από χρήστες που έχουν επιλέξει το Ιστορικό τοποθεσίας Google, καθώς και δεδομένα από τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις ή από τους ιστότοπούς τους.

Οι πρώτες χώρες που θα λάβουν τις νέες δυνατότητες μετακίνησης είναι η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κολομβία, η Γαλλία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ταϊλάνδη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS